kerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4

Kruisstraat en Woenselse Markt

De Kruisstraat en bijbehorende Woenselse Markt vormen het leukste gedeelte van de wijk Woensel, zo niet een van de leukste delen van Eindhoven. Deze winkelstraat ligt net buiten het centrum van Eindhoven, ten noorden van het Beursgebouw en de spoorlijn.

De Kruisstraat en de Woenselse Markt zijn zonder twijfel het meest multiculturele deel van Eindhoven. Deze smeltkroes bruist altijd en het is er een komen en gaan van allerlei type mensen. Hier vind je bijvoorbeeld een Turkse groentewinkel, een Surinaamse Rotishop, een Italiaanse broodjeszaak, een Aziatische supermarkt, maar ook de Woenselse bakker en verschillende supermarkten. Je vindt hier ook de nodige leuke restaurantjes, met keukens uit de hele wereld.

Eindhoven_Kruisstraat_03.jpg

Woenselse markt
Op de Woenselse markt is elke zaterdag een uitgebreide (levensmiddelen)markt waarbij de vele kraampjes heel dicht op elkaar staan. Dat creŽert een knusse bedrijvigheid waar bijkletsen net zo belangrijk is als lekker eten. Veel Eindhovenaren noemen deze markt dan ook Ďde gezelligste van de stadí. Eigenlijk is het een uitje op zichzelf.

Eindhoven_Kruisstraat_04.jpg
Eindhoven_Kruisstraat_05.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.