eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1

De moeite van het korte extra wandelingetje meer dan waard

Toegegeven, de Hoogstraat in Eindhoven behoort officieel niet meer tot de binnenstad. Maar deze lange straat sluit naadloos aan op de Grote Berg en de eerste helft kent zeker een aantal interessante winkels die de moeite van het korte extra wandelingetje meer dan waard zijn.

Aan het begin van de Hoogstraat (vanaf de binnenstad) zit de bekendste vintagewinkel van Eindhoven, Second Floor. Naast een uitgebreid aanbod van (goede) tweedehands kleding verkopen ze hier ook eigen ontwerpen.  Andere aparte kledingzaken vind je hier op een steenworp afstand, zoals Funky BizzNizz of een winkeltje vol met bedrukte t-shirts, of juist met alleen maar fleurige kinderkleding, of met comfortabele duurzame ontwerpen.

Eindhoven_Hoogstraat_06.jpg

Maar aan de Hoogstraat vind je ook andere leuke speciaalzaken, bijvoorbeeld specifiek voor spelcomputers en de bijbehorende spelletjes (nieuw en tweedehands), of voor het aanschaffen van muziekinstrumenten en dj apparatuur. En wie nog wat verder doorloopt, komt bij de volste speelgoedwinkel van de stad; de Gestelse Bazaar. Een begrip voor wie in Eindhoven is opgegroeid.

Eindhoven_Hoogstraat_05.jpg

Tussendoor liggen nog een aantal andere interessante winkels, bijvoorbeeld voor de betere wijnen, of spirituele spullen en – wat zeker niet onvermeld mag blijven – kleurrijke huiselijke accessoires gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Even een stukje doorlopen dus, maar dan heb je ook wat.

Eindhoven_Hoogstraat_07.jpg
Eindhoven_Hoogstraat_01.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.