kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3

De Bergen: de P.C. Hooftstraat van Eindhoven?

Volgens veel Eindhovenaren wordt de Bergen, het stukje binnenstad dat bestaat uit de Kleine Berg, de Grote Berg en de Bergstraat, steeds meer getransformeerd tot de P.C. Hooftstraat van Eindhoven. Hier openen namelijk steeds meer exclusievere modezaken in het duurdere segment hun deuren.

Voor de een is dat een zegen, voor de ander een vloek. Maar feit is dat als je op modegebied zoekt naar iets bijzonders van hoogwaardige kwaliteit, en je beschikt over het budget dat daarbij past, dan zit je in de Bergen in Eindhoven zeker goed.

Eindhoven_bergen-winkelen

Je vindt er winkels van bekendere modelabels zoals Hugo Boss, maar bijvoorbeeld ook een designer vintage zaak, een opvallende lingeriewinkel (obooi), een design concept store (you are here) en een aantal aantrekkelijke boetieks met hippe (beter betaalbare) Scandinavische, Franse en/of Aziatische merken in het assortiment (onder andere Label en 2Balou).

Eindhoven_De_Bergen_01.jpg

Speciaalzaken
Verder kent De Bergen in Eindhoven nog een aantal bijzondere zaken die helemaal niets met mode te maken hebben. Zoals een opvallend roodgekleurde stripspeciaalzaak (Eppo), een speciale reisboekenhandel (Landschap), een kinderboekenwinkel (de Boekenberg), een vinyl speciaalzaak (CD Teek) en een skateboardwinkel (100%), om maar wat voorbeelden te geven. Hoe dan ook: standaard is het aanbod in de Bergen zeker niet. Dus trek zeker wat tijd uit om hier een middagje rond te struinen. Aansluitend zijn er genoeg even bijzondere restaurantjes om zoín bezoekje in stijl af te sluiten.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone