kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouw

Rechtestraat: kleding en schoenen in de hoofdrol

Winkels, in alle soorten en maten. Dat is wat de klok slaat in de Rechtestraat in Eindhoven. Met een hoofdrol voor kleding en schoenen. Vooral de bekendere ketens hebben hier een plekje bemachtigd, dus heel handig als je daar je slag wilt slaan.

Eindhoven_rechtestraat-winkelen

Naast een aantal grote namen op kledinggebied kent de Rechtestraat ook een paar gespecialiseerde zaken. Bijvoorbeeld op het gebied van lingerie, sport, schoenen, jeans, juwelen, tassen en kinderkleding. Veelal behorend tot de wat grotere franchisebedrijven, maar een paar individuele zaakjes hebben sterk standgehouden tussen al die reuzen.

Eindhoven_Rechtsetraat_03.jpg

Dat maakt de Rechtestraat in Eindhoven ook heel interessant als winkelstraat. Je komt hier eigenlijk ogen te kort. Maar de kans dat je hier niets vindt, is uitermate klein.

Eindhoven_Rechtsetraat_01.jpg

Catharinaplein
Loop je deze straat in vanaf de Markt, dan zie je aan het einde al de monumentale Catharinakerk liggen. De twee pleinen die links en rechts aan de voet van deze kerk liggen, kregen nog niet zo lang geleden een flinke metamorfose. Nu wemelt het er van de fijne restaurantjes. Uitermate geschikt om lekker neer te ploffen met een lading tassen vol nieuw gekochte inhoud.

Eindhoven_Catharinaplein

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone