eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-4indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3

Kleurrijke verzameling kleine en trotse zelfstandigen

In de rubriek Wijken kwam bij de wijk Woensel al het Winkelhart Oud-Woensel ter sprake. Dit gebied, bestaande uit de Kruisstraat en de Woenselse Markt,† is immers een van de leukste stadsdelen van Eindhoven. En zonder twijfel ook het meest multicultureel.

Deze smeltkroes bruist altijd en het is er een komen en gaan van allerlei type mensen. Hier vind je geen dertien in een dozijn-winkels, maar juist Ďeen kleurrijke verzameling kleine zelfstandigen die met trots zichzelf presenterení, aldus de website van WOW, zoals het winkelcentrum zich ook noemt. Zoals bijvoorbeeld een Turkse groentewinkel, een Surinaamse Rotishop, een Italiaanse broodjeszaak, een Aziatische supermarkt, maar ook de Woenselse bakker, een culinaire keurslager, verschillende supermarkten en drogisterijen.

Eindhoven_Kruisstraat_06.jpg

Bovendien zijn al deze bedrijvige baasjes ontzettend vriendelijk en servicegericht. Hier gaan ze echt een paar stappen verder voor je. Persoonlijk en dienstbaar, zo kun je de ondernemerskwaliteiten in Winkelhart Oud-Woensel wel omschrijven. Of misschien is hartelijk dan wel een beter woord. †

Markt
Dat geldt zeker net zo goed voor de wekelijkse Woenselse Markt; een uitgebreide (levensmiddelen)markt op zaterdag waarbij de vele kraampjes heel dicht op elkaar staan. Dat creŽert een knusse bedrijvigheid waarbij bijkletsen net zo belangrijk is als lekker eten. Het ons-kent-ons-gehalte is heel hoog op de Woenselse Markt in Eindhoven. En daar hoef je heus geen Woenselnaar, of zelfs een Eindhovenaar te zijn. Er zijn is per definitie erbij horen. Veel Eindhovenaren noemen deze markt dan ook Ďde gezelligste van de stadí. Eigenlijk is het een uitje op zichzelf.

Eindhoven_Woenselse_Markt_08.jpg
Eindhoven_Woenselse_Markt_02.jpg

Winkelhart Oud-Woensel
Kruisstraat, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression