indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4

Fashion, lifestyle & trends in een futuristisch winkelcentrum

Na een complete renovatie een aantal jaren geleden, is de Piazza nu het meest futuristische winkelcentrum van Eindhoven. Hoewel het tegelijkertijd ook het oudste winkelcentrum is in de stad.

Eindhoven_Piazza

Van het oorspronkelijke ontwerp uit 1968, van de hand van de Italiaanse architect Carlo Ponti, zijn onder andere de kenmerkende beelden van Mario Negri en de buizensculptuur van Frans Gast bewaard gebleven. De beelden staan nu in een andere opstelling iets verderop, richting station. De buizensculptuur is in het Henri Dunantpark te zien.

Eindhoven_Piazza_05.jpg

Bijenkorf
Maar de grootste oorspronkelijke blikvanger van de Piazza in Eindhoven hoort er nog helemaal bij: warenhuis de Bijenkorf, met zijn opvallende felgroene geveltegels. Dit gebouw is ook ontworpen door Ponti en geldt al tientalen jaren als een belangrijk herkenningspunt in het centrum. Bovendien is de Bijenkorf al net zo lang een begrip in Nederland. In de rubriek Mode kun je meer lezen over dit luxe concept.

Eindhoven_Piazza_02.jpg

Anno 2015 zijn in de Piazza vooral veel kledingwinkels gevestigd. Het vernieuwde winkelcentrum richt zich dan ook op fashion, lifestyle & trends. Met name bekende merken uit het high street segment hebben hier grote filialen geopend waar je meerdere verdiepingen vol met duplicaties van de laatste catwalktrends kunt vinden. De Piazza telt maar liefst vier etages en veel winkels beslaan twee of meer daarvan. Met een loopbrug kun je van het winkelcentrum direct de naastgelegen enorme elektronicawinkel Media Markt binnenlopen.

Eindhoven_piazza-winkelcentrum

Een hapje eten kan op twee locaties in de Piazza in Eindhoven: in de Bijenkorf en bij La Place. Laatstgenoemde heeft ook een overdekt terras op de tweede verdieping, van waaruit je een mooi uitzicht hebt over het winkelcentrum en het 18 Septemberplein, waaraan de Piazza ligt.

Eindhoven_Piazza_04.jpg

Piazza
Piazza, 18 Septemberplein, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone