eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazza

Drie verdiepingen, vier ingangen en ruim honderd winkels

Winkelcentrum de Heuvel in Eindhoven is het middelpunt van de binnenstad. Het is een groot, opvallend baksteenkleurig gebouw met een glazen koepelvormig dak als blikvanger.

Dit winkelcentrum heeft drie verdiepingen (inclusief een kelder), vier ingangen en telt ruim honderd winkels, die voor het gemak onderverdeeld worden in de categorieŽn fashion & style, lifestyle & fun, food & drinks en entertainment. De eerste twee concentreren zich op kleding, schoenen, uiterlijke verzorging, accessoires en interieur. ĎBuitenbeentjesí daarin zijn bijvoorbeeld een (heerlijk geurende) koffie- en theezaak, een winkel voor Apple producten en een grote speelgoedwinkel.

Eindhoven_Heuvel_winkelcentrum

Food & drinks is ook ruim vertegenwoordigd in de Heuvel. Van broodjeszaken om snel iets af te halen tot uitgebreide restaurants met gezellige tafels en stoelen middenin het winkelcentrum. Hier kun je dus het hele jaar door zonder jas op het terras. Grote trekpleister in deze is wel grand cafť/restaurant Meneer Frits, vernoemd naar de geliefde Philips stamhouder die als laatste aan het roer stond van zijn Eindhovense familiebedrijf.

Eindhoven_Heuvel_galerie

Verbouwing
In 2015 onderging het winkelcentrum een grote metamorfose. Na een verbouwing van tien maanden werd De Heuvel in november 2015 heropend. Met name het Forum is flink veranderd en gemoderniseerd met het verdwijnen van de trappen en panoramaliften. Met de uitbreidng van H&M naar twee verdiepingen en de komst van outletgigant TK Maxx hoopt De Heuvel meer bezoekers te trekken. Ook de parkeergarage kreeg een flinke opknapbeurt.

Eindhoven_Heuvel_winkelcentrum

Meneer Frits is direct gelieerd aan het Muziek Gebouw Frits Philips, waar je grote en kleinere concerten kunt bijwonen. Daarmee is dit een van de spelers op entertainmentgebied in het winkelcentrum. Daartoe behoort ook het Holland Casino, dat direct tegenover het muziekcentrum zit.

Eindhoven_Markt_02.jpg

Dankzij de eigen parkeergarage, overdekte fietsenstalling en de gunstige ligging op een steenworp afstand van het station van Eindhoven kun je de Heuvel in Eindhoven op alle manieren makkelijk bereiken. †

Heuvel
Heuvel Galerie, Eindhoven

Eindhoven_Heuvel_galerie
Eindhoven_Heuvel-winkelcentrum

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression