eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-lichttoren

De Bergen: het Quartier Latin van Eindhoven?

Sinds een aantal jaar wordt in het Eindhovense stadsdeel De Bergen, in het centrum, het artistieke festival ‘Montmartre in De Bergen’ gehouden. Dit gedeelte van de stad doet inderdaad erg denken aan het fameuze pleintje in de Franse hoofdstad.

Al heeft deze buurt ook veel weg van een ander bekend gedeelte in Parijs; het Quartier Latin. Dat komt onder andere door de aanwezigheid van vele fijne, sfeervolle, kwalitatieve restaurantjes en andere eettentjes op een steenworp afstand van elkaar. Het zijn er bijna teveel om op te noemen, maar bijvoorbeeld restaurant Wiesen (met een Michelinster), sushi & noodles restaurant Coco (volgens kenners de beste sushi van Eindhoven) en Italiaans restaurant Mangiare zijn erg populair. Meer eetgelegenheden in De Bergen vind je in de rubriek Eten en Drinken.

Eindhoven_De_Bergen_01.jpg

Een andere reden voor de vergelijking met Quartier Latin zijn de karakteristieke straatjes (Kleine Berg, Grote Berg, Bergstraat, Wilhelminaplein en de tussenliggende Prins Hendrikstraat en Heilige Geeststraat) die tot de middeleeuwse stadskern horen. Naast het culinaire aanbod vind je hier veel aparte modewinkels (zie rubriek Winkelen), kunst-, boek- en antiekwinkeltjes en galeries.

Al die innemende en creatieve zaken bij elkaar hebben een grote aantrekkingskracht op een breed publiek. Dat zorgt, in combinatie met de knusse en kronkelige straatjes in De Bergen, voor een bruisende sfeer vol bedrijvigheid.

Eindhoven_De_Bergen_02.jpg

Het laatste nieuws en meer informatie over De Bergen vind je op de website van de wijk.

Eindhoven_Wiesen_restaurant.jpg
Eindhoven_Mangiare_02.jpg
Eindhoven_De_Bergen_04.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven