kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-4indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-3

Groene gemeente vol terrassen en waterpret

In de warme maanden van het jaar doet Eindhoven zijn naam als groene gemeente volledig eer aan. De vele parken en omliggende natuurgebieden zijn dan extra aantrekkelijk voor heerlijke uitjes.

Lekker picknicken in een van de grote parken die Eindhoven heeft, of een flinke fietstocht uitstippelen door de bossen in de buurt. Op die manier geniet je optimaal van mooi weer tijdens je stedentrip naar Eindhoven.

Terras
Al kan dat net zo goed op een gezellig terras, bijvoorbeeld op de Markt, op het Wilhelminaplein of op Strijp-S. Maar wat geduld is soms wel geboden, want op mooie dagen zitten de meeste terrassen steevast bomvol en is het niet uitzonderlijk dat je moet racen naar een vrijgekomen plekje. Eenmaal veroverd, lekker lang blijven zitten dus.

Eindhoven_Markt_terras

Zwembad
Als er echt verkoeling nodig is, bieden de drie zwembaden in Eindhoven (link) uitkomst. De Tongelreep en het ir. Ottenbad beschikken over leuke buitenbaden met fijne ligweides eromheen. De IJzeren man is een groot natuurbad met strandje en in die categorie vallen ook recreatieplassen in de regio zoals het E3-strand in Eersel en De Langspier in Boxtel.

Stadsstrand
Overigens zijn er in Eindhoven steeds meer initiatiefnemers die in de zomer leuke stadsstrandjes en – zwembadjes aanleggen op leuke en aparte locaties. Vraag daar vooral naar bij inwoners, als je eens echt bijzondere waterpret wilt beleven. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression