kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terras

Lichtstad in de wintermaanden

In de koudere maanden van het jaar is Eindhoven een sfeervolle stad om te bezoeken. De Lichtstad komt immers in het donker het beste tot zijn recht...

Om de gezellige ambiance tijdens de donkere tijd van het jaar extra sfeervol te maken, organiseert Eindhoven evenementen als het lichtkunstfestival GlOW en het Fijne Feestdagen Festival. Een van de grotere attracties tijdens dat laatstgenoemde festival is de verlichte schaatsbaan op de Markt in Eindhoven, waar je van ís ochtends vroeg tot ís avonds laat naar hartenlust rond kunt zwieren.

Eindhoven_glow

IJsbaan
Schaatsfans kunnen daarnaast ook terecht in het IJssportcentrum, met een semi-overdekte baan om baantjes te trekken en een overdekte baan voor wedstrijden. Daar kunnen kinderen ook elke vrijdagavond discoschaatsen, met leuke muziek, een dj en een gave lichtshow.

Eindhoven_schaatsbaan-ijssportcentrum

Opwarmen kan natuurlijk in een van de vele leuke horecazaakjes die Eindhoven rijk is, zie daarvoor de rubrieken bij Eten en Drinken. De meeste terrassen zijn in de winter verwarmd en met een gezellig dekentje over je heen (die over de stoelen hangen) is het zelfs tijdens hartje winter nog heerlijk buiten zitten in Eindhoven.

IJssportcentrum
Antoon Coolenlaan 3, Eindhoven

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression