kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazza

De langste uitgaansstraat van Nederland

Een straat van 225 meter lang met alleen maar cafés en dancings en eettentjes naast elkaar. Dat is het Stratumseind in Eindhoven, ook wel de langste uitgaansstraat van Nederland genoemd.

Eindhoven_Stratumseind_uitgaan

Hier barst het uitgaansgeweld los op donderdag- (vooral studenten), vrijdag- en zaterdagavond. Een kroegentocht houden is op het Stratumseind wel heel gemakkelijk. Je laat je jas gewoon hangen in de garderobe van het eerste café van de route, trekt vervolgens van deur naar deur, steekt aan het einde van de straat over naar de andere kant en herhaalt vervolgens dezelfde ‘werkwijze’ totdat je weer bij het begin aankomt en je jas kunt ophalen.

Eindhoven_Stratumseind_uitgaan

Qua horecagelegenheden zijn er wel verschillen op Stratumseind. Er zijn zaken waar voornamelijk rockmuziek wordt gedraaid en ook regelmatig live optredens zijn of juist danskroegen met top 40, disco-en house-muziek en alles daartussen in. Maar het gaat op Stratumseind vooral om het gezelschap. En lekkere drankjes, natuurlijk.

Eindhoven_Stratumseind_uitgaan

Eindhoven_Stratumseind

Eindhoven_Stratumseind_stappen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.