kerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1

Uitnodigende sferen om gezellig te gaan zitten

Toegegeven, op het gebied van coffeeshops is Eindhoven zeker geen Amsterdam. Maar je kunt zeker wel je gram(men) halen in de stad. Zolang je maar achttien jaar of ouder bent en een geldig legitimatiebewijs bij je hebt.

Met name in het centrum van Eindhoven vind je een paar coffeeshops waar de inrichting en sfeer uitnodigen om gezellig te gaan zitten. Koffie kun je er uiteraard drinken, maar ook thee of fris- en fruitdranken. Bij de meeste coffeeshops liggen gezelschapsspelletjes, tijdschriften of kranten waarmee je de tijd gezellig om krijgt. Al is dat allemaal maar bijzaak in een coffeeshop natuurlijk, want het gaat in de eerste plaats om dat groene plantje waar Nederland internationaal om bekend staat.

Eindhoven_De_Bakkerij_coffeeshop_03.jpg

Pink
In de binnenstad van Eindhoven kun je terecht bij coffeeshop Pink in de Willemstraat, ook wel de oudste coffeeshop van Eindhoven genoemd. Dat zie je er in ieder geval niet aan af dankzij het kleurrijke interieur dat fris en gezellig oogt. Bij mooi weer kan het schuifdak van het achterste gedeelte open, zodat je ineens op een soort terras zit.

Eindhoven_Pink_coffeeshop.jpg

Aan de andere kant van het centrum zitten coffeeshop De Bakkerij op het Stratumseind en New Wave aan de Stratumsedijk (vlakbij het Van Abbemuseum voor extra geestelijke verruiming). De eerste is sfeervol met houten banken buiten op het terras en de tweede is wat moderner en strakker. Hier kun je ook prima vertoeven of alleen afhalen en vervolgens in het Stadwandelpark om de hoek van de natuur gaan genieten.

Eindhoven_New_Wave_coffeeshop.jpg

Coffeeshop nummer vier ligt net niet meer in het centrum, maar het scheel niet veel. Casa Blanca vind je praktisch naast het Philips stadion, wellicht is het daar voor en na wedstrijden behoorlijk druk. Sowieso is dit meer een afhaalloket dan een hangplek voor gezellig samenzijn.

Pink
Willlemstraat 35

De Bakkerij
Stratumseind 95

New Wave
Stratumsedijk 35

Casa Blanca
Sint Antoniusstraat 1-3

Eindhoven_De_Bakkerij_coffeeshop_02.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
31-05-2017

steven | een paar coffeeshops die nog niet in het overzicht staan: High times: https://getsmokin.nl/coffeeshop/high-times-eindhoven Upstairs: https://getsmokin.nl/coffeeshop/upstairs-eindhoven Highlander: https://getsmokin.nl/coffeeshop/de-highlander-eindhoven



CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.