kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terras

Muziekgebouw Frits Philips

Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven biedt een ruim aanbod in bijna alle muziekgenres, waaronder de wereldtop op het gebied van klassiek, jazz en pop. Jaarlijks zijn er bijna 300 concerten in het gebouw met de veelgeroemde akoestiek in het centrum van Eindhoven. Van bekende en minder bekende, nationale en internationale artiesten. Soms ook hele grote namen, al zijn die optredens vaak in een mum van tijd uitverkocht.

Het Muziekgebouw richt zich vooral op de wat meer beproefde genres zoals jazz, blues en klassiek, al staat er af en toe ook een breed aansprekende popact op het podium. Er is ook aandacht voor aankomende talenten op muziekgebied tijdens het jaarlijkse Cross Linx Festival en het Naked Song Festival (voor singer-songwriters). Het programma is daarmee heel divers en kent ook enorme publiekstrekkers. De fraaie concertzalen hebben zitplaatsen en nodigen uit om wat rustiger van de muziek te genieten.

Eindhoven_Muziekgebouw_01.jpg

Elke zaterdagmiddag om 16.00 uur kun je in de stadsfoyer gratis naar een Blue Note ClubSession, waar diverse jazzartiesten het publiek warm maken voor hun muziek in algemene zin en hun komende concertreeks in het bijzonder.

Eindhoven_Muziekgebouw_2015.jpg

Meneer Frits
Ook in het Muziekgebouw kun je goed eten en drinken, met name in het sfeervolle Grand-café restaurant Meneer Frits, vernoemd naar Frits Philips, het laatste (en in Eindhoven nog zeer geliefde) familielid dat aan het roer stond van het welbekende bedrijf. In de stadsfoyer kun je overdag lunchen in een muzikale ambiance.

Van september tot en met mei presenteert Ad van Meurs (The Watchman, NO Blues) iedere maandagavond op het podium van Meneer Frits de beste nationale en internationale artiesten op het gebied van singersongwriters, americana, folk & blues, onder de noemer 'Ad van Meurs presenteert...'.  In een intieme setting kan je genieten van acts die Van Meurs vanuit de hele wereld naar Eindhoven weet te halen. Een kaartje kost tussen 8 en 10 euro.

Eindhoven_Muziekgebouw_04.jpg

Muziekgebouw Frits Philips
Heuvel 140, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.