eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-2eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4

Carnaval in Lampegat

Tijdens de carnaval verandert Eindhoven in Lampegat en wordt er op diverse locaties in de stad vijf dagen lang volop feest gevierd. In de aanloop naar carnaval zijn er ook al allerlei activiteiten zoals de verkiezing van de stadsprins, de Blaos Festijnen en de carnavaleske raadsvergadering, maar de nadruk ligt toch vooral op het carnavalsweekend in februari of maart (6 weken voor Pasen).

Het carnaval barst vrijdagmiddag officieel los met evenementen als 'Drie Uurkes Vurraf', een muzikaal feest in Hotel Pullman, 'Fraoje Vrijdag' in de tent op de Markt en '4-Uurkes d'r Neffe' op het Wilhelminaplein.

Eindhoven_Carnaval-eindhoven-optocht

Optocht
De belangrijkste dag van het carnaval in Eindhoven is zaterdag, de dag van de grote Lampegatse Optocht, die start om 13.00 uur. Na de optocht en 's avonds is het feest in de meeste zalen, café's en bars in Eindhoven, tot diep in de nacht...

Eindhoven_Carnaval-eindhoven-optocht

Zondag, maandag en dinsdag gaat het feest verder met tal van activiteiten en carnavalsfeesten in het centrum en de wijken van Eindhoven. Hoogtepunten zijn de carnavalsdienst op zondag in de tent op de Markt, Malle Maandag en de Boerenoptocht en Boerenbruiloft op dinsdag.

Meer informatie over het programma op de website van Lampegat de Gekste.

(foto's Albert van den Boomen)

Eindhoven_Carnaval-eindhoven-optocht

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.