eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-2

Silly Walk in Dommeltunnel

Het Dommeltunneltje in Eindhoven is versierd met 'Silly Walk Eindhoven'. John Cleese leert je de gekke loopjes maken in het tunneltje tussen de TU/e en de Effenaar. Graffiti-kunstenaars Niels van Swaemen en Kaspar van Leek van Studio Giftig uit Veldhoven hebben een wand van de tunnel voorzien van streetart die de Silly Walks uitbeeldt van Monty Python, het legendarische gezelschap waarvan Cleese deel uitmaakte.

Eindhoven_Dommeltunnel-silly-walk

Na tientallen spuitbussen en twee weken werk was het kunstwerk klaar. Met twee portretten van John Cleese aan het begin en einde van het tunneltje en 48 sjablonen die het loopje uitbeelden. De enorme muurschildering is beveiligd met een speciale coating, om te voorkomen dat er nog een andere graffiti overheen gespoten kan worden.

Eindhoven_Dommeltunnel-silly-walk

John Cleese
Niemand minder dan de Britse acteur en komiek John Cleese opende op 25 april 2016 hoogstpersoonlijk de tunnel in Eindhoven, onder grote belangstelling van pers en publiek (zie de video). De schildering in de Dommeltunnel is onderdeel van project Smilefactor. Hiermee wil de gemeente Eindhoven de openbare ruimte opleuken en meer leefbaar maken met spontane en soms gekke initiatieven.

Foto's Albert van den Boomen

Eindhoven_Dommeltunnel-silly-walk-john-cleese

John Cleese opent Silly Walk tunnel Eindhoven

John Cleese opent in Eindhoven de Dommeltunnel met het graffiti-kunstwerk Silly Walk Eindhoven.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo