indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-4

Bijzondere fietsroutes in Eindhoven

Eindhoven heeft een heleboel bijnamen: Lichtstad, Rockcity, Design Capital en Leading in Technology. Allemaal waar en inherent aan het veelzijdige en ondernemende karakter van de stad en inwoners. Maar daar kan en mag zeker nog een terechte bijnaam bij: fietsstad. Juist omdat die veelzijdigheid ook een heleboel veelzijdige fietsroutes met zich meebrengt.

Uiteraard zijn er de meer ‘traditionele routes in het groen’, door een (of meer) van de natuurgebieden die de stad en omgeving rijk is (zie de rubriek Parken en Tuinen). Maar misschien veel leuker om eens voor een andere setting te kiezen, want Eindhoven biedt daarvoor legio mogelijkheden. De stad ligt middenin een fietsknooppuntensysteem, waar talrijke Brabantse fietstochten samenkomen die je weer kunt combineren om je eigen gepersonaliseerde route samen te stellen.

Philips Architectuur route
Maar voor een interessante tocht hoef je Eindhoven eigenlijk niet (of nauwelijks) uit. Kies bijvoorbeeld voor de Philips Architectuurroute, die je in 6 etappes kunt doen. Je komt dan langs ongelofelijk veel iconische gebouwen, terreinen, monumenten, landschappen en andere bezienswaardigheden die Eindhoven allemaal aan het bekende elektronicaconcern te danken heeft. Dat erfgoed krijgt langzaam maar zeker een nieuwe bestemming en die transformatie is erg interessant om te zien, zeker in een totaalpakket tijdens zo’n route.

Eindhoven_Rondje_Eindhoven_fietsen

Rondje Eindhoven
Of ga voor een Rondje Eindhoven, al kun je het beter een Kriskrasje Eindhoven noemen. Een ideale en sportieve manier om in een keer zoveel mogelijk Eindhoven mee te krijgen. Deze fietsroute voert je langs alle mooie, aparte, groene en typerende delen van de stad. In totaal dan ook 75 kilometer lang, maar je kunt de route inkorten door je eigen begin- en eindpunt te kiezen. Rondje Eindhoven wordt aangegeven door groene bordjes, maar je kunt ook een routekaart downloaden of kopen bij de VVV op het Stationsplein. Dit is het ‘officiële’ startpunt.

Eindhoven_Rondje_Eindhoven_fietsroute

Lichtgevend fietspad
En last but certainly not least: het Van Gogh-Roosegaarde fietspad tussen Eindhoven en de aangrenzende gemeente Nuenen (waar Vincent van Gogh oorspronkelijk vandaan komt). Echt een kunstzinnig, technologisch en innovatief hoogstandje van de hand van de befaamde Nederlandse designer/uitvinder/kunstenaar Daan Roosegaarde. Hij bedacht een lichtgevend fietspad geďnspireerd op het schilderij ‘De Sterrennacht’ van schilder Vincent van Gogh.

Door middel van duizenden lichtgevende steentjes worden de herkenbare sterrenzwermen uit het schilderij weergegeven op een 600 meter lang pad. Sprookjesachtig mooi en bovendien een duurzame manier van verlichting, want de steentjes laden overdag op in het zonlicht. Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad gaat van de Collse Watermolen in Eindhoven naar de Opwettense Watermolen in Nuenen (Loostraat-Eisenhowerlaan (N270) in Eindhoven, nabij fietsknooppunt 99).

Volgend artikel: Gamestate arcade spellen en flipperkasten

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo