kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terras

De slimste vierkante kilometer in Nederland

Eindhoven maakt onderdeel uit van de toptechnologische Brainport regio, waarvan de High Tech Campus (HTC) het kloppend hart is. Een interessant stukje stad dus en bovendien met een mooi natuurgebied eromheen.

De High Tech Campus Eindhoven staat ook wel bekend als ‘de slimste vierkante kilometer in Nederland’. Er zijn ruim 135 bedrijven en instituten gevestigd, waaronder grote multinationals als Philips, ASML, NXP, Intel en IBM, maar ook vooruitstrevende start ups die hier alle ruimte en begeleiding krijgen om zich te ontwikkelen. Op de HTC werken zo’n 10.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers aan innovatieve technologieën en producten. Deze werknemers zijn afkomstig uit 85 landen. Research & development is hier leidend. Nagenoeg 40% van alle patentaanvragen in Nederland komt vanaf de High Tech Campus in Eindhoven.

Eindhoven_High_Tech_Campus_10.jpg

Kennisdeling, transparantie en slimme samenwerkingen zijn kernwaarden waarop het succes van Brainport gebaseerd is. Dat betekent dat ontmoetingen op de High Tech Campus erg belangrijk zijn. Zodoende zijn er veel aantrekkelijke ontmoetingsplekken te vinden op the Strip, zeg maar de ‘hoofdstraat’ van het terrein, waar kruisbestuiing plaats vinden doordat ingenieurs van het ene bedrijf praten met ingenieurs van het andere. Je vindt hier restaurants met vele wereldkeukens (dankzij de hoge concentratie expats), winkels, supermarkt, kapper, sportschool, wellnesscentrum, kinderopvang en Starbucks.

Eindhoven_High_Tech_Campus_04.jpg

In de zomer is het op de buitenterreinen van en om de High Tech Campus ook goed toeven. Bijvoorbeeld op de grote vlonder aan het water, waar je op fijne ligstoelen even tot rust kunt komen. Verder is de campus verrassend groen en vlak achter het terrein ligt een verscholen stukje Eindhovense natuur.

Meer informatie op de website van de High Tech Campus.

Eindhoven_High_Tech_Campus_05.jpg


Eindhoven_High_Tech_Campus_13.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.