eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3

Even zoeken, maar de moeite meer dan waard

Toen de vooraanstaande meubelontwerper Piet Hein Eek dankzij alle succes zijn werkplek in Eindhoven kon en moest uitbreiden, kwam de oude keramiekfabriek op Strijp–R al snel in beeld.

“Het leek wel alsof Philips dat pand vijftig jaar geleden speciaal voor ons had gemaakt. Het paste als een handschoen”, vertelt Piet Hein Eek in het boekje dat hij er speciaal over schreef. Maar er moest nog veel gebeuren voordat het donkere pand op vervuilde grond die potentie waar kon maken.

Eindhoven_Piet_Hein_Eek_02.jpg

Transparantie voerde de boventoon tijdens de verbouwing en tijdens de Dutch Design Week 2010 opende Eek voor het eerst de deuren van zijn nieuwe werkplaats, kantoren, showroom, winkel, expositieruimte en restaurant. Daarnaast zijn er nog een aantal ateliers van andere ontwerpers en kunstenaars gevestigd.

Eindhoven_Piet_Hein_Eek_-_werkplaats_05.jpg

Het kloppend hart is echter de werkplaats, die je vanuit de showroom ook in volle omvang kunt bekijken. En dat is leuk gluren, want er heerst altijd bedrijvigheid. Net als in de vele andere ruimtes van het immense gebouw. Er zit ook een mooi restaurant-grand café in het complex, Het is even zoeken, maar de moeite meer dan waard.

Eindhoven_Piet_Hein_Eek_-_winkel_03.jpg

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30, Eindhoven

Eindhoven_Piet_Hein_Eek_-_winkel_04.jpg
Eindhoven_Piet_Hein_Eek_-_winkel_05.jpg
Eindhoven_Piet_Hein_Eek_08.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression