eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouw

Park Hilaria de jaarlijkse kermis in Eindhoven

Park Hilaria is tien dagen topvermaak voor alle leeftijden. Park Hilaria is de jaarlijkse kermis in Eindhoven en staat garant voor bloedstollende kermisattracties, gezellige terrasjes en live optredens. De attracties zijn elk jaar een beetje anders maar je vindt er zeker een reuzenrad, een achtbaan, een rupsbaan, botsautootjes en natuurlijk een draaimolen.

Eindhoven_kermis_eindhiven_2.jpg

Live optredens, lekker eten en veel vermaak
Elk jaar verandert de John F. Kennedylaan vlak achter het Centraal Station in Eindhoven in een pretpark. Het is onweerstaanbaar vermaak voor alle leeftijden. Het Hollario feestcafe verzorgt live optredens van Nederlandse artiesten. De Duitse Biergarten is het domein van fans van Schlagermuziek en liefhebbers van bratwurst en bier. Loop ook langs de Hollandse gebakkraam met nostalgische lekkernijen als poffertjes en wafels. Ook popcorn, Montelimar nougat en suikerspin ontbreken uiteraard niet.

Kindervermaak
Er zijn een stuk of tien attracties speciaal geschikt voor jonge kinderen waaronder een mini zweefmolen, de Wuzzle kindertrein en mini cars. 's Middags is de kermis betrekkelijk rustig en prima geschikt voor kleine kinderen.

Eindhoven_kermis_eindhoven_1.jpg

Attracties voor alle leeftijden
Park Hilaria biedt zo'n honderd attracties er is dus voor iedereen iets. Populair zijn de cakewalk, de botsautootjes en de familie achtbaan, ook is er een mega-glijbaan, trampolines, airrace bungee en walking waterballs. Verder kun je je vermaken met de Coin Game Pusher, eendjes vangen, melkbussenspel, touwtje trekken en nog veel meer.

Prikkelarme middag
Meestal is er op de maandagmiddag een prikkelarme kermis speciaal bestemd voor mensen met autisme, epilepsie, geestelijke of lichamelijke beperkingen. Deze middag is ook bijzonder geschikt voor iedereen die niet van luide muziek houdt.

Eindhoven_kermis_eindhoven_3.jpg

Bereikbaarheid en openingstijden
Park Hilaria wordt gehouden op de John F. Kennedylaan, nog geen 10 minuten lopen vanaf Eindhoven Centraal. Bij het station is een bewaakte fietsenstalling en auto's kunnen worden geparkeerd bij de TU/e

Park Hilaria gaat open op de eerste vrijdag in augustus en duurt 10 dagen. In 2023 van 4 tot en met 13 augustus. Openingstijden zijn van 14.00 tot 00.00 uur op vrijdag en zaterdag tot 00.30 uur

Fotoalbum Park Hilaria

Vorig artikel:†Gamestate arcadehal

Volgend artikel: Brabantsedag Heeze, jaarlijks evenement op de laatste zondag in augustus

foto's Marianne Crone

Eindhoven_kermis_eindhoven_poffertjes.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven