kerst-eindhoven-3indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terras

Den Bosch - een goed bewaard historisch toonbeeld

De Brabantse hoofdstad Den Bosch mag niet ontbreken als tip voor een dagje uit vanaf Eindhoven. Er zit maar een half uurtje reistijd tussen de twee steden, maar voor het oog lijken er eeuwen tussen te zitten.

Waar Eindhoven een moderne, architectonische stad is waar elke dag wel iets verandert aan het straatbeeld, is Den Bosch juist een goed bewaard historisch toonbeeld. Wat mooier is, ligt helemaal aan je smaak natuurlijk. Liefhebbers van knusse kronkelstraatjes, straten met kinderkopjesen mooie gevelpanden zijn in ieder geval beter op hun plek in Den Bosch.

Eindhoven_Draak.jpg

Museum
Vanwege dat duidelijke geschiedkundige karakter is Den Bosch de geschikte locatie voor het Noordbrabants Museum, waar ‘de rijkdom van Brabantse kunst, geschiedenis en cultuur’ getoond wordt. Met speciale aandacht voor werken van Jeroen Bosch (uiteraard) en Vincent van Gogh, waaronder een van diens schilderijen van de Genneper Watermolen in Eindhoven uit 1884. Overigens is ook het gebouw van het Noordbrabants Museum een lust voor het oog.

Eindhoven_Sint_Jan.jpg

Grenzend aan het Noordbrabants Museum zit het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch, waarvoor je heel handig een combiticket kunt kopen. In dit museum ligt de nadruk op hedendaagse kunst en design. Even een behoorlijke culturele switch, maar zeker de moeite waard en als je er toch bent, kun je net zo goed dat graantje ook meepikken. Niet ver van deze musea ligt de prachtige Sint-Janskathedraal, langs de Parade, samen met de Markt de twee grote en sfeervolle pleinen in het centrum van Den Bosch.

Eindhoven_Armada_-_RIVA_-_Paleiskwartier.jpg

Buiten deze (en meer) musea en bezienswaardigheden is Den Bosch vooral een fijne winkelstad met veel goede restaurantjes. Ook de Verkadefabriek is een leuke bestemming, om naar de film te gaan, te lunchen, borrelen of ’s avonds gezellig te dansen. Let er wel op dat je de laatste trein naar Eindhoven niet mist natuurlijk..!

Eindhoven_Den_Bosch_Markt_03.jpg

Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41, Den Bosch

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
De Mortel 4Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone