indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttoren

Studentenstad Tilburg

Tilburg is zeker een leuke stad om vanuit Eindhoven een bezoekje te brengen. Minder groot en divers, maar met een aantal interessante trekpleisters.

Sowieso heeft Tilburg een leuk centrum om doorheen te lopen en te winkelen of gezellig een terrasje te pakken. Het is een echte studentenstad en met de Rockacademie heeft de stad op artistiek gebied zeker een streepje voor. Dat geldt ook voor De Pont, museum voor hedendaagse kunst en volgens kenners een van de beste van Nederland (behalve het Van Abbemuseum in Eindhoven natuurlijk..).

Eindhoven_Pieter_Vreedeplein_1.jpg

Een ander museum waar Tilburg om bekend staat is het TextielMuseum. Dat spreekt voor zich, aangezien de stad een rijk verleden heeft in de textielindustrie. Wil je daar meer over weten, dan is een bezoekje aan dit museum zeker een goed idee.

Concert
Een tof concert pak je in Tilburg mee in poptempel 013, waar de programmering vaak prettig afwijkt van de Effenaar in Eindhoven (goed op elkaar afgestemd dus). Er worden ook regelmatig leuke feesten georganiseerd.

Eindhoven_Theaters_Tilburg.JPG

Zomaar drie goede redenen om vanuit Eindhoven de trein of de auto te pakken naar Tilburg. Maar het is ook een stad bij uitstek om gezellig te shoppen en lunchen. En het beste van Tilburg: je bent in een mum van tijd weer terug in Eindhoven.

Eindhoven_Willem-II_straat_3.jpg

De Pont
Wilhelminapark 1, Tilburg

TextielMuseum
Goirkestraat 96

013 Poppodium Tilburg
Veemarktstraat 44, Tilburg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.