eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-3

Efteling: iconisch themapark voor hele generaties

Het meest bekende en meest bekroonde attractiepark van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken in deze rubriek. Zeker omdat je vanuit Eindhoven met de auto na slechts een klein half uurtje rijden al aan de toegangspoorten van de Efteling staat.

Tickets
De Efteling is heel populair het is raadzaam om van te voren je tickets te kopen.
* Tickets worden direct geleverd
* Reserveer na het boeken je tijdslot
* Toegang tot alle attracties
* Skip-the-line entree
* Restitutie mogelijk tot een dag voor je bezoek

Koop hier je tickets voor de Efteling

Tip:
download te Efteling app met hierop de plattegrond van het park, en real-time overzicht van de attracties met de kortste wachtrijen

De Efteling voor de hele familie
Wie heeft niet als kind verwonderd met zijn oortje tegen een muziek makende paddenstoel in het sprookjesbos van de Efteling aangehangen? Dit oudste gedeelte van het attractiepark in Kaatsheuvel bestaat immers al sinds 1952, dus hele generaties Nederlanders zijn ermee opgegroeid.

Eindhoven_Efteling_001.jpg

Tegenwoordig verwelkomt de Efteling ruim 4 miljoen bezoekers per jaar, heeft een omvang van 2,000,000 m≤ (!) onderverdeeld in verschillende themaís en telt het park een enorme hoeveelheid mooie, spannende en soms zelfs duizelingwekkende attracties.

Eindhoven_efteling-Baron

Attracties
Naast het sprookjesbos heeft de Efteling nog een aantal (inmiddels) iconische attracties zoals Droomvlucht (een reis door het fantasievolle rijk van elfen en trollen waarbij al je zintuigen geprikkeld worden, inclusief een andere geur per ruimte), Villa Volta (een vervloekt huis waarin je over de kop lijkt te gaan, maar dat is echt ingenieus gezichtsbedrog), de Python (een van de eerste dubbelloop achtbanen uit 1981 en nog steeds populair), Vogel Rok (een duizelingwekkende rit in een donkere achtbaan), de houten achtbaan van Joris en de Draak, de Vliegende Hollander (een spannende rit in een mysterieus spookschip) en als laatste nieuwkomer de spectaculaire Baron 1898, een achtbaan met snelheid van 90 kilometer en een vrije val van 37,5 meter in de sfeer van een oud mijnbouwcomplex.

Eindhoven_Efteling_030.jpg

Bovenstaande is echter maar een greep uit de vele mogelijkheden in de Efteling. Bovendien staat dit park ook bekend om de fraaie vormgeving (dankzij tekenaar Anton Pieck) en sfeervolle details, dus rondlopen is al een bijzondere ervaring.

Eindhoven_Efteling_039.jpg

De Efteling is het hele jaar open, al zijn tijdens de wintermaanden niet alle attracties toegankelijk (met name die waarmee water gemoeid is). Dan is de entreeprijs ook iets goedkoper. En dankzij de vele gezellige extraís die dan in het park te ervaren zijn, mis je die attracties geen seconde. Kom je daarvoor gewoon weer terug in de zomer. Kun je meteen weer een bezoekje brengen aan Eindhoven!

Eindhoven_Efteling_056.jpg

Adres: Efteling, Europalaan 1, Kaatsheuvel

Openingstijden: het hele jaar dagelijks 10.00-18.00 uur † †

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression