kerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouw

Efteling: iconisch themapark voor hele generaties

De Efteling  is het grootste park attractiepark van Nederland. De sprookjesachtige sfeer en de vele spannende en soms bloedstollende attracties maken het de perfecte bestemming voor een dagje uit niet alleen  voor kinderen maar  ook voor volwassenen. De Efteling telt  32 attracties, waaronder 5 achtbanen, 2 waterattracties en 4 zogeheten dark rides.

Tickets
De Efteling is heel populair het is raadzaam om van te voren je tickets te kopen.
* Tickets worden direct geleverd
* Reserveer na het boeken je tijdslot
* Toegang tot alle attracties
* Skip-the-line entree
* Restitutie mogelijk tot een dag voor je bezoek

Koop hier je tickets voor de Efteling

Tip:
download te Efteling app met hierop de plattegrond van het park, en real-time overzicht van de attracties met de kortste wachtrijen

De Efteling voor de hele familie
Wie heeft niet als kind verwonderd met zijn oortje tegen een muziek makende paddenstoel in het Sprookjesbos van de Efteling aangehangen? Dit oudste gedeelte van het attractiepark in Kaatsheuvel bestaat immers al sinds 1952, dus hele generaties Nederlanders zijn ermee opgegroeid.

Eindhoven_Efteling_001.jpg

POPLAIRE ATTRACTIES IN DE EFTELING

Vijf attracties nader bekeken

1. Sprookjesbos
Het begon in het Sprookjesbos gebaseerd op sprookjes van de gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Perrault. Begin jaren vijftig werd Anton Pieck (1895-1987) gevraagd als ontwerper van een sprookjespark met speeltuin. Roodkapje, de dansende schoentjes, de schone slaapster, je ziet ze allemaal levensecht in het Sprookjesbos.

2. De Halve Maen
Een van de oudste attracties is het schommelende schip de Halve Maen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Een replica van het beroemde schip van de VOC dat de wereld rond ging. Het is in feite een reusachtige schommel die je een gevoel van gewichtloosheid geeft wanneer het tot  een hoek van 90° zwaait.

Eindhoven_efteling-Baron

3. Symbolica
Symbolica is een  dark ride die je meeneemt door een betoverd kasteel vol prachtige kamers, geheime gangen,  feeën, vlinders, een grote walvis, een koningsfeest en nog veel meer.

4. De verborgen stad Fata Morgana
Deze donkere boottocht neemt je mee naar het klassieke Verre Oosten.  Terwijl de sultan zich omringt met diamanten en andere schatten, zie overal rondom  de enorme ongelijkheid tussen de rijken en de armen. Je vaart langs smerige kelders vol ratten en boeven. Dan kom je in de rijke buurt waar een reus de  waardevolle bezittingen van de sultan bewaakt: edelstenen, sieraden en gouden munten.

Eindhoven_Efteling_030.jpg

5. ACHTBANEN

Een van de hoogtepunt van de Efteling  zijn de zes achtbanen.

*  De Python heef een dubbele lus en kurkentrekker En is een klassieke  achtbaan.

* De Vliegende Hollander is een  waterachtbaan met een goede mix van klassieke dark ride en de adrenaline van een waterachtbaan. De attractie  is gebaseerd op het schip De Vliegende Hollander van  kapitein Willem Van Der Decken, die ondanks het barre weer vertrok in de hoop geld en rijkdom te vinden.  Zijn hebzucht was zo sterk dat hij zijn bemanning opdracht gaf om zelfs  Paaszondag uit te varen.  Voor straf raakte het schip in de macht van de duivel en moest eeuwig blijven rondvaren op zee en de dode bemanning deden  zwijgend hun werk.

* De Baron 1898  is een duikachtbaan die je in 130 seconden van 37,50 meter naar beneden laat duiken in een mijnschacht met een snelheid van 90 km/u.   De reis begint met twee pre-shows waarin de geschiedenworden de mijn wordt  verteld. Eenmaal  aan boord klim je langzaam naar de top en dan een spectaculaire duik.

* Joris en de Draak een houten race-achtbaan met twee sporen en een snelheid van 70 kilometer per uur. Versla de draak die chaos veroorzaakt in het koninkrijk.  Alle krijgers wordt gevraagd een van de sporen te kiezen en water of vuur te gebruiken om het beest op te sporen. Degenen die daarin slagen worden rijkelijk beloond.

* Max en Moritz is fun voor jong en oud. Het is een dubbele achtbaan vol stunts. Ontsnap in een zeepkist samen met Max en Moritz uit de koekoeksklokwerkplaat en los de problemen die je onderweg  tegenkomt  op.

* Vogel Rok is een indoorachtbaan met een snelheid van 65 km/u vlieg je door de nacht in zijn klauwen totdat hij zijn  nest  vindt. Je komt terecht  in een van de avonturen van Sindbad the Sailor.

WINTER EFTELING
De Efteling is het hele jaar open, al zijn tijdens de wintermaanden niet alle attracties toegankelijk (met name die waarmee water gemoeid is). Dan is de entreeprijs ook iets goedkoper. En dankzij de vele gezellige extra’s die dan in het park te ervaren zijn, mis je die attracties geen seconde. Kom je daarvoor gewoon weer terug in de zomer. Kun je meteen weer een bezoekje brengen aan Eindhoven!

Eindhoven_Efteling_056.jpg

LOCATIE
De Efteling ligt in Kaatsheuvel tussen Den Bosch en Tilburg. Vanaf het busstation van Tilburg en Den Bosch vertrekken bussen naar de Efteling.

Adres: Efteling, Europalaan 1, Kaatsheuvel

Openingstijden: woensdag t/m zondag 10.00-20.00 uur, zondag  en maandag tot 19.00 uur


Volgend artikel: Den Bosch, mooi bewaarde historische stad
Vorig artikel: Dierenrijk Nuenen, maak kennis met allerlei dieren

TIP: Download City Walk Den Bosch:  De stad van Jeroen Bosch en/of Lekker wandelen in Den Bosch Je hebt de keuze uit een digitale PDF versie of een papieren gidsje dat je thuisgestuurd krijgt.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression