eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazza

Guilty Pleasures, love at first bite...

Snackbars heb je overal in Nederland. Maar Eindhoven heeft Guilty Pleasures. Een bijzondere cafetaria met een bijzonder concept, bedacht door bijzondere eigenaars. En, het allerbelangrijkste: met ontzettend lekker eten. Een andere topper op frietgebied in Eindhoven is Cafetaria Zwerts aan de Boschdijk. Deze zaak werd in 2015 al voor de zesde keer uitgeroepen tot beste friture van Nederland!

Eigenlijk is de naam Guilty Pleasures volkomen onterecht voor de zaak aan de Gestelsestraat. Want je voelt je allesbehalve schuldig als je hier tonnetje rond vandaan gaat. Zo is de friet gemaakt van ‘Bintjes uit de klei van West-Vlaanderen’ die na het schillen in drie stappen gebakken worden (triple cooked fries), waardoor ze krokant van buiten en bloemig van binnen zijn. Er wordt nooit zout opgedaan, omdat dit vocht aan de frieten onttrekt waardoor ze minder krokant blijven. Je krijgt daarom een klein bakje zoutflakes (mee) die je er zelf desgewenst op kunt doen.

Eindhoven_guilty-pleasures-snackbar

Snacks
Evenveel aandacht wordt besteed aan de snacks bij Guilty Pleasures in Eindhoven. Die worden zoveel mogelijk met producten uit de buurt gemaakt, die als het even kan ook biologisch zijn. Kwaliteit staat altijd voorop, dus het vlees van Black Angus koeien, de blije kip, de broodjes, de eieren voor de (zelfgemaakte) mayonaise (zoet of zuur) en sauzen en de wilde paddestoelen voor de risotto zijn zonder uitzondering ‘met liefde geselecteerd en kritisch getest’.

De eigenaars van Guilty Pleasures , het echtpaar Jetty en Peter Verbeek, zijn begin zestigers die het roer omgooiden en hun droom werkelijkheid hebben gemaakt: een cafetaria met ‘eenvoudige, maar goede snacks gemaakt van eerlijke langzaam gegaarde ingrediënten en met hart voor het product, respect voor de omgeving en met het oog op onze toekomst’. Als je na het horen van die filosofie nog niet om bent, gebeurt dat wel na je eerste ‘guilty’ maaltijd. Guilty Pleasures, love at first bite...

Friture Zwerts
Voor opmerkelijk goede friet kun je overigens ook op een ander plek in Eindhoven terecht: bij frituur Martin Zwerts aan de Boschdijk. Deze zaak kreeg in 2015 voor de zesde keer de Frietopia Award voor de beste friet van Nederland. En dat zegt natuurlijk meer dan genoeg over de kwaliteit.

Eindhoven_friet-zwerts-friture

Frituur Zwerts ligt wel een eindje uit het centrum en er staat bijna altijd een rij (trek daaruit ook je conclusies), dus je moet er wat voor over hebben. Bovendien kost kwaliteit de nodige tijd en Zwerts is daarom heel duidelijk over de bestelwijze. Maar als je dan eenmaal zo’n prijzenswaardig patatje proeft, weet je waarom.

Guilty Pleasures
Gestelsestraat 94, Eindhoven

Frituur Martin Zwerts
Boschdijk 436, 5622 PC Eindhoven 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression