eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4

Genieten van de worstenbroodjes van Houben

Waar de rest van Nederland alleen bekend is met het saucijzenbroodje, heeft Brabant al sinds jaar en dag de veel betere variant; het worstenbroodje. En de allerbeste komen uiteraard uit Eindhoven.

Want de worstenbroodjes van Houben uit Eindhoven worden volgens een speciaal traditioneel familierecept uit 1935 gemaakt. En dat betreft puur handwerk. Puur zijn ook de†ingrediŽnten als biologische bloem, duurzaam gehakt en een mooie mix van kruiden en specerijen, altijd afkomstig uit de streek. De toeleveranciers van die producten zijn, volgens Houben, Ďvakidioten die net als wij elke dag weer met veel plezier met hun vak en kwaliteit bezig zijní.

Eindhoven_houben-worstenbrood

Het motto van Houben is dan ook Ďaltijd genietení. En ook de kernwaardes liegen er niet om: Opgewekt, Bij de tijd, Gedurfd, Stoer en Authentiek. Dat laatste zit Ďm zeker in de karakteristieke bakkers die voor Houben in Eindhoven werken: de jongste is 39, de oudste is 75 en bij elkaar hebben alle bakkers ruim 350 jaar ervaring. Zij bakken nog steeds met het grootste plezier en dat proef je natuurlijk.

Je kunt de worstenbroodjes van Houben op veel plekken in en rond Eindhoven krijgen. Het bedrijf heeft een eigen winkel, een reizende foodtruck en levert ook aan verschillende bakkers en horecazaken in de stad en daarbuiten. Bijvoorbeeld aan Onder De Leidingstraat op Strijp-S, waar de vegetarische variant van het worstenbroodje verkrijgbaar is. Die smaakt uitstekend en dat is fijn voor vegetariŽrs, maar eerlijk is eerlijk: een worstenbroodje zonder worst is geen worstenbroodje. Dus vraag vooral naar Ďde echteí van Houben.

Eindhoven_houben-milaan-expo2015

Milaan
De foodtruck van Houben stond in 2015 ook zeven maanden op EXPO 2015, de wereldtentoonstelling in Milaan. Het Nederlandse 'paviljoen' met naast de worstenbroodjes van Houben, ook bitterballen, poffertjes, broodjes stoofvlees, kaas, slow-juice sapjes en de populaire Dutch Weed Burger (gemaakt van zeewier), was een groot succes en werd door de Italiaanse kranten uitgeroepen tot een van de drie meest opvallende inzendingen van de Expo 2015. De vele bezoekers uit de hele wereld waren nieuwsgiering naar de Nederlandse lekkernijen, per dag kwamen er meer dan 10.000 bezoekers kijken en proeven. Houben verkocht gemiddeld 1000, in Tongelre met de hand gemaakte en gebakken, worstenbroodjes per dag tijdens het evenement. De worstenbroodjes van Houben zijn dus ook in ItaliŽ populair!

Eindhoven_Houben_worstenbrood.jpg

Houben Worstenbrood
Hobbemastraat 28, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.