kerst-eindhoven-2eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-4

Perfecte uitvalsbasis voor een internationaal uitstapje

Eindhoven is een perfecte uitvalsbasis voor een internationaal uitstapje naar Antwerpen of Düsseldorf. Geen zin om zelf met de auto te rijden, filestress te trotseren en hoge parkeertarieven te betalen? Pak dan op Eindhoven Centraal Station een IC Bus van Deutsche Bahn of de FlixBus.

IC Bus
Vanaf Eindhoven reis je met een IC Bus (van Deutsche Bahn) in krap anderhalf uur naar Antwerpen of Düsseldorf. Van station naar station welteverstaan.  Zowel voor de heen- als terugreis gelden drie vaste vertrektijden per dag. Dezelfde bus rijdt overigens drie keer per week ’s nachts zelfs door naar Londen. Dus instappen en je stedentrip is al begonnen. Kun je onderweg en/of op locatie ook gewoon een goed Belgisch, Duits of Brits biertje drinken.

Eindhoven_IC_Bus_01.jpg

FlixBus
De bushalte van FlixBus is in Eindhoven is aan de noordzijde van het station aan de John F Kennedylaan. Vanuit Eindhoven brengt de Flixbus je naar zes bestemmimgen:  Amsterdam, Antwerpen, Berlijn, Londen, Parijs en Praag.
De Flixbus is een comfortabele manier van reizen maar je moet wel voldoende tijd hebben omdat de bus meerdere bestemmingen aandoet. Zo duurt de rit van Eindhoven naar Praag 15 uur met 11 stops onderweg.

VOOR EN NADELEN VAN DE FLIXBUS

Prijs
De belangrijkste reden om Flixbus te kiezen is de prijs. Vliegtickets zijn vaak de dubbel de prijs en voor de trein betaal je nog meer.

Baggage
Grote baggage gaat in de kofferruimte. Kleinere baggage  neem je mee de bus in maar er is weinig beenruimte en dus ook weinig plaats om daar een tas te zetten. De baggagrekken boven de stoelen zijn ook krap.

Eten
Er is geen of heel weinig eten te koop in de bus. Neem dus voldoende mondvoorraad mee zeker wanneer de rit lang duurt.

Internet
De Flixbus is voorzien van gratis WiFi. Jammer genoeg is dat om amper 300 megabyte per persoon, goed voor pakweg 20 minuutjes Netflix. Bovendien is de verbinding zo traag. Het is aan te bevelen om series of films van te voren te downloaden.

Afstand
Wanneer je met de Flixbus reist moet je veel tijd hebben omdat er langs de route in veel steden gestopt wordt. De bus stopt net lang genoeg om nieuwe passagiers te laten instappen. Er worden ook geen echte pauzes ingelast, waardoor even een frisse neus halen niet mogelijk is.  

Meer informatie op de website van de IC Bus en de FliXBus.

Eindhoven_IC_Bus_02.jpg
Eindhoven_IC_Bus_03.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven