kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terras

Eindhoven Airport: het snelst groeiende vliegveld van Nederland

Eindhoven Airport is het snelst groeiende vliegveld van Nederland en er komen steeds meer vliegbestemmingen bij. Bovendien is het maar een kwartiertje rijden vanaf het centrum van Eindhoven.

Een aantal budgetmaatschappijen vliegt vanaf en op Eindhoven Airport en zij breiden het aantal bestemmingen alleen maar uit. Grote kans dus dat je eens op dit vliegveld terechtkomt. Wil je die gelegenheid combineren met een stedentripje naar Eindhoven (want ja, je bent er toch)? Dan kun je heel handig met de bus naar het centrum.

Eindhoven_Eindhoven_Airport_2015_06.jpg

Phileas bus
De busrit tussen Eindhoven Airport en Eindhoven centrum voert je langs een aantal leuke delen van de stad, zoals het Evoluon en Strijp-S. En wat helemaal interessant is; een van de bussen die op deze route rijdt, is de zogeheten Phileas; een innovatieve geleide bus die in principe zelfrijdend is en dus zonder chauffeur kan. In 2008 is besloten om af te zien van het automatisch geleidingssysteem waarmee de bus in principe automatisch zou kunnen rijden, waardoor er nu toch een chauffeur in de bus zit.

Eindhoven_openbaar_vervoer.jpg

Eindhoven_Eindhoven_Airport_2015_16.jpg

Wil je toch liever met de auto van en naar Eindhoven Airport? Er is genoeg parkeergelegenheid voor de deur en in de directe omgeving van de luchthaven. Maar daar betaal je ook voor.†

Eindhoven_Eindhoven_Airport_2015_03.jpg

Eindhoven Airport
Luchthavenweg 25, Eindhoven

Eindhoven_Eindhoven_Airport_2015_10.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven