indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2

Eindhoven Airport: het snelst groeiende vliegveld van Nederland

Eindhoven Airport is het snelst groeiende vliegveld van Nederland en er komen steeds meer vliegbestemmingen bij. Bovendien is het maar een kwartiertje rijden vanaf het centrum van Eindhoven. en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De security check gaat snel omdat electronica en vloeistoffen gewoon in je bagage kunnen blijven omdat de airport speciale scanners gebruikt.

Eindhoven_airport_eindhoven.jpg

Eindhoven Airport regionale luchthaven
Eindhoven Airport ligt 10 kilometer ten westen van de stad en is een van van de grootste regionale vliegvelden van Nederland. Vanaf Eindhoven vertrekken vluchten naar populaire vakantiebestemmingen zoals de Canarische eilanden, Cyprus, Griekenland, Groot-Brittannie, ItaliŽ, Bulgarije, Portugal, Spanje, Turkije, Tsjechie, Polen en nog meer.†De reizen worden aangeboden door meerdere luchtvaartmaatschappijen waaronder Corendon, Transavia, Ryanair, Tui, Vueling en Wizz Air.

Het aantal budgetmaatschappijen dat vliegt vanaf en naar Eindhoven Airport breidt het aantal bestemmingen alleen maar uit. Grote kans dus dat je eens op dit vliegveld terechtkomt. Wil je die gelegenheid combineren met een stedentripje naar Eindhoven (want ja, je bent er toch)? Dan kun je heel handig met de bus naar het centrum, neem dan bus 400 of 401. En wil je door naar Amsterdam, neem dan dezelfde bus naar Eindhoven Centraal vanwaar een directe treinverbinding met Amsterdam is.

Lees op Amsterdam-Nu wat je absoluut moet zien en doen in Amsterdam.

Eindhoven_airport_bagage_drop_off.jpg

Vrijwel nooit lange rijen bij de security check
De security check op Eindhoven Airport gaat snel omdat je vloeistoffen en electronische apparatuur niet apart hoeft aan te bieden omdat ze speciale scanapparatuur hebben. Wanneer je in de vertrekhal binnenkomt, staan links een hele batterij bagage drop-off units.†Even opletten bij de label om je koffer bevestigen. Je hoeft geen strookje papier af te pellen want de label is zelfklevend.

Drop & Go
De Drop & Go service op Eindhoven Airport is voor reizigers die vliegen met Transavia en Ryanair. Deze service bevindt zich links in de vertrekhal. Om van deze service gebruik te maken moet je online zijn ingecheckt en je boardingpas hebben uitgeprint.†Je zet je koffer op de band, scan je boardingpas, nu verschijnt een zelfklevende label, bevestig deze aan je koffer. Vergeet je afgitebewijs niet uit de automaat te pakken want mocht je bagage zoekraken dan is dit je bewijs om te achterhalen waar je koffer staat.

Hotel op Eindhoven Airport
Heb je een vroege vlucht vanaf Eindhoven Airport, kies dan voor gemak en boek een kamer in de Tulip Inn Eindhoven Airport Van je hotelkamer naar de vertrekhal is minder dan ťťn minuut. Boek hier

Eindhoven_Eindhoven_Airport_2015_06.jpg

Met het openbaar vervoer naar het centrum van Eindhoven
Eindhoven Centraal is vanaf Eindhoven Airport makkelijk te bereiken met het Hermes openbaar vervoer. Wanneer je uit de aankomsthal komt, loop je over een plein richting parkeergarage P1 waar de bushaltes zijn. Lijnbus 400 en de Airport Shuttle 401 rijden beide naar het treinstation. Het maakt niet uit welke bus je neemt, allebei doen ze er ongeveer 25 minuten over om bij het station te komen.

Airport Shuttle 401 is een directe verbinding met twee tussenhaltes: Eindhoven BIC en Winkelcentrum Woensel XL.

Buslijn 400 heeft meerdere haltes en komt o.a langs het Evoluon, Strijp S en het PSV stadion.

Buslijn 20 brengt je naar High Tech Campus Eindhoven, Veldhoven (15 minuten) of Best (15 minuten). Deze bus rijdt ieder half uur maar niet op zaterdag en zondag.

Met openbaar vervoer naar Amsterdam
Trein- of bustransfer Eindhoven van/naar Amsterdam. Vermijd stress en koop je trein- of bustickets naar of van Amsterdam online.

Met de trein
* reistijd bedraagt 1 uur en 15 minuten
* directe trein zonder overstappen
* 4 treinen per uur
* WiFi aan boord

Boek hier je treinticket Amsterdam

Met de shuttlebus
* reistijd 1,5 uur
* WiFi aan boord
* 2 bussen per dag
* van Eindhoven naar Amsterdam 10.00 en 14.30
* van Amsterdanm naar Eindhoven 05.30 en 12.45

Boek hier je shuttlebus ticket Amsterdam

Eindhoven_airport_bus.jpg

Openbaar vervoerkaartjes kopen
Tickets koop je in de bus, bij de ticketautomaten op het vliegveld, bij de bagagebanden en bij de bushalte bij de parkeergarage. Je kunt ook een Eindhoven Airport E-ticket kopen via de website van Hermes busmaatschappij.

Op zoek naar een taxi van huis naar het vliegveld en weer terug?
Wil je een taxi regelen van Eindhoven Airport naar Eindhoven Centraal, naar Amsterdam of een andere stad dan is Transferz een goede keuze. Via Transferz boek je online een goedkope lokale taxi. Bij aankomst op het vliegveld staat de taxi voor je klaar, de vervoerder houdt de tijd in de gaten met behulp van het opgegeven vluchtnummer. De website van Transferz heeft een uniek prijsvergelijkings- en veiling-systeem waardoor je altijd een goedkope taxi kunt vinden.

Je kunt online via Transferz een taxi boeken naar of van Amsterdam Airport Schiphol, Eindhoven Airport, Groningen Airport Eelde, Maastricht Aachen Airport, Rotterdam The Hague Airport, Antwerp Airport, Brussels Airport, Charleroi Airport, Luik Airport, Oostende Brugge Airport en bijna alle Duitse vliegvelden. Wanneer je een taxi boekt via Transferz ben je verzekerd van vervoer naar en van het vliegveld. De taxiís die online worden geboekt rijden altijd op tijd, de chauffeurs zijn namelijk op de hoogte van alle vluchtinformatie.

Boek hier een taxi

Eindhoven_airport_bushalte.jpg

Parkeren op Eindhoven Airport
Je parkeert je auto op loopafstand van de terminal. Reserveer via de Eindhoven Airport website. Er zijn vier parkeerterreinen op 1, 4, 6 en 7 minuten lopen naar de terminal. Je kunt contactloos in- en uitrijden d.m.v kentekenherkenning. Overdekt parkeren is mogelijk evenals electrisch laden.

Volgend artikel:†Met de FlixBus en IC bus naar buitenlandse bestemmingen

Vorig artikel:†Met de trein naar Eindhoven

Eindhoven_Eindhoven_Airport_2015_10.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone