eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttoren

Liever geen auto's in het centrum van Eindhoven

Eindhoven wil het centrum zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor autoverkeer, om luchtvervuiling tegen te gaan en de stad veiliger te maken voor voetgangers en fietsers. Hier parkeren heeft dus niet de voorkeur, maar het kan (nog) wel. Al is dat niet goedkoop.

In en om het centrum van Eindhoven zijn verschillende parkeermogelijkheden in parkeergarages en op een aantal buitenterreinen. Een overzicht vind je op de gemeentelijke website. Uiteraard zijn dat allemaal betaalde parkeerplekken. Ook bij Winkelcentrum Woensel kun je alleen betaald parkeren. Grote parkeergarages in het centrum vind je aan de Mathildelaan (tussen het politiebureau en de Mediamarkt), de Heuvelgalerie, bij de Witte Dame (Emmasingel), de Admirant (Emmasingel), Kennedy Business Center (Fellenoord), Bijenkorf (Fellenoord) en Stadhuisplein.

Eindhoven_Parkeergarage_02.jpg

P+R Meerhoven
Om bezoekers met de auto uit het centrum te weren, is er ook een  P+R Meerhoven. Daar parkeer je voor 3 euro (dagtarief, alleen eerste 24 uur; vanaf de tweede dag zijn de kosten 5 euro per dag) en kun je elke 5 ą 10 minuten een bus nemen die stopt midden in het centrum van Eindhoven. De busrit duurt ongeveer 10 minuten en een retourtje kost 0,50 euro per persoon. De bus stopt onder andere bij het Philips Stadion, winkelcentrum Piazza en het Centraal Station is de eindhalte. P+R Meerhoven ligt aan de Sliffertsestraat, ter hoogte van de N2/Meerenakkerweg (afrit 31 Veldhoven).

Wil je meer weten over de regels omtrent parkeren in Eindhoven en zien waar de parkeermogelijkheden (parkeergarages en parkeerterreinen) zijn? Kijk dan op de overzichtspagina van de gemeente Eindhoven.

Eindhoven_Parkeergarage_Witte_Dame.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo