indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazza

Wandelen buiten de binnenstad van Eindhoven

Het loont absoluut de moeite om Eindhoven te voet te verkennen. In acht stevige wandelingen laat omgevingshistoricus Kees Volkers je in deze wandelgids kennismaken met de Lichtstad. Alle wandelingen beginnen bij het station van Eindhoven. De wandelingen zijn voorzien van uitgebreide omgevingsinformatie, een duidelijke routebeschrijving en een routekaartje.

kees_volkers_Wandelen_buiten__de_binnenstad_van_eindhoven.jpgEindhoven is de vijfde stad van Nederland en het is een moderne stad: brainport, airport, een stad die zich steeds nadrukkelijker profileert als centrum voor kunst en design. Natuurlijk is Eindhoven ook nog altijd een beetje de stad van Philips, dat overigens vrijwel geheel uit Eindhoven is verdwenen, maar nog overal aanwezig is.

De stad is echter ook rijk aan historische structuren, zoals oude uitvalswegen en dorpskernen, en beken die vanuit de Kempen de stad binnenstromen. Op het gebied van stedenbouw en architectuur heeft Eindhoven veel te bieden: schitterende parken, zes beschermde stadsgezichten en een schat aan waardevol (industrieel) erfgoed.

En dichtbij de stad loopt altijd de Dommel, door verrassende stukjes natuurgebied. Het loont absoluut de moeite om Eindhoven te voet te verkennen. In acht stevige wandelingen laat omgevingshistoricus Kees Volkers je  kennismaken met de Lichtstad. Alle wandelingen beginnen bij het station. De wandelingen zijn voorzien van uitgebreide omgevingsinformatie, een duidelijke routebeschrijving en een routekaartje.

Naast wandelgenot biedt de gids een uitgelezen mogelijkheid om de stad in al haar geledingen te leren kennen. 'Wandelen buiten de binnenstad van Eindhoven' is de zesde wandelgids in de serie 'Urban Walking' waarmee een nieuwe stedelijke manier van wandelen en verkennen wordt geintroduceerd. Na Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Leiden is nu ook Eindhoven opgenomen in deze reeks bijzondere wandelgidsen.

Wandelen buiten de binnenstad van Eindhoven
Kees Volkers
Gegarandeerd Onregelmatig, 2016
ISBN 9789078641469
€14,95

Bestel Wandelen buiten de binnenstad bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone