kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-2

De Dommel door Eindhoven

Eindhoven werd zo’n acht eeuwen geleden gesticht op het einde van een langwerpige zandrug aan de Dommel. In de loop der eeuwen heeft de Dommel allerlei betekenissen gehad voor de mensen die aan de stadsrivier woonden.

De_Dommel_door_Eindhoven_Nico_ArtsAan de hand van korte teksten en veel illustraties wordt het verhaal verteld van een beek die een stadsrivier is geworden. Met aandacht voor de recente schoonmaak en de nieuwe natuurwaarde van de Dommel.

De Dommel zal overtallig water blijven afvoeren, maar "het water met de draaiende plekken" heeft met dit boek een extra dimensie gekregen. Jan Vlemmix en Piet van den Heuvel schreven dit boek over de 17 kilometer die de Dommel over het grondgebied van Eindhoven stroomt. 

Mede-auteur Nico Arts heeft als stadsarcheoloog van Eindhoven veel informatie verzameld over het landschap en de bewoningsgeschiedenis van het stroomgebied van de Dommel.

De Dommel door Eindhoven : cultuur- en natuurgeschiedenis van een stadsrivier
Nico Arts, Jan Vlemmix, Piet van den Heuvel
Uitgeverij Lecturis, 2012
ISBN 9070108786
€ 23,95

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo