kerst-eindhoven-3indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2

Philips Fruittuin: zelf vers fruit plukken

Het begon ooit als een werkverschaffingsproject van Anton Philips, maar anno 2015 is de Philips Fruittuin vooral bedoeld voor recreatie en smakelijk amusement. In deze boomgaard van 12 hectare staan appel-, peren- en pruimenbomen die volgens biologische maatstaven worden gekweekt. Bijvoorbeeld zonder het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen, maar door gebruik van ‘nuttige insecten’ tegen de schadelijke varianten.

Kinderen en volwassenen kunnen in de Philips Fruittuin verschillende dingen doen, waarbij respect voor en kennis over de natuur altijd de boventoon voert. Tijdens rondleidingen geven medewerkers een kijkje ‘achter de (wind-)schermen’ bij het telen van fruit. Interessant voor jong en oud. Speciaal voor kinderen zijn er ook interactieve speurtochten te volgen, waarbij ze in 1,5 uur zelf op onderzoek gaan en onderweg een spellenparcours afleggen met touwtrekken en leerzame spelletjes. Tussen augustus en november mogen ze bovendien verdwalen in het maisdoolhof.

Eindhoven_Philips_Fruittuin_02.jpg

Picknick
Voor volwassenen zijn er workshops snoeien, om te leren hoe je zelf een appel- of perenboom binnen de perken houdt. Daarnaast is het mogelijk om te picknicken in de boomgaard, waarbij de prachtige locatie (die uiteraard in het bloesemseizoen helemaal op z’n mooist is) al een traktatie op zichzelf is, maar je ook nog een heerlijke picknickmand vol eigen (en eerlijke) versnaperingen meekrijgt. Wel vooraf even reserveren natuurlijk.

Eindhoven_Philips_Fruittuin_03.jpg

Meer honger? Dan kun je pannenkoeken eten in het bijbehorende pannenkoekenhuis De Proeftuin, uiteraard met fenomenaal uitzicht. En halverwege de maand september zijn in de Philips Fruittuin de jaarlijkse appelplukdagen, waar je zelf appels en peren mag komen plukken die recht van de boom lekkerder dan ooit smaken.

Philips Fruittuin
Oirschotsedijk 14a, Eindhoven

Eindhoven_Philips_Fruittuin_Pannenkoekenhuis Proeftuin

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo