kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3

Recreëren tussen bomen en intrigerende laboratoria

Als bezoeker in Eindhoven ligt het waarschijnlijk niet voor de hand om de Technische Universiteit (TU/e) hoog op je to-do-lijstje te zetten. Een onderwijsomgeving heeft immers weinig aantrekkingskracht, zou je denken. Toch zijn er een paar prima redenen om wel naar de TU/e-campus te gaan.

Eindhoven_Tue_06.jpg

Sowieso is het een bruisende plek waar het de hele dag een komen en gaan is van studenten, docenten en hoogwaardigheidsbekleders. Kennis staat hier centraal en dat zorgt voor een interessante omgeving vol mogelijkheden. Bovendien is de campus een groot en groenrijk gebied waar je een interessante wandeling kunt maken. Tussen bomen en intrigerende laboratoria in lopen verschillende routes, waaronder een fiets- en skatepad langs de rivier de Dommel.

Eindhoven_TUe_-_Dommel_04.jpg

De universiteit noemt zijn terrein heel toepasselijk het TU/e Science Park. Dat park kent vijf deelgebieden: de compacte campus (een visie voor de campus in 2020 waar 'de grens tussen wetenschap en bedrijfsleven vervaagt door het gemeenschappelijk en flexibel gebruik van laboratoria, ruimten en gebouwen'), het bedrijvengebied, het woon -en congresgebied, het Fontys-gebied (voor studenten van Fontys Hogescholen) en het Dommeldal.

Eindhoven_TUe_-_Dommel_01_panorama.jpg

Dommel
Die laatste is voor ‘buitenstaanders’ het meest leuke gedeelte. De rivier De Dommel stroomt hier door een parkachtig landschap en onlangs kreeg de kunstmatige bedding van de rivier een meer natuurlijke aanblik van een Brabantse laaglandbeek met flauw hellende oevers. Ook werd de doorgang voor land- en waterdieren hersteld met vistrappen, oevervegetatie en oversteekmogelijkheden. 

De TU/e heeft meer plannen voor dit terrein: ‘Gaandeweg wordt het Dommelgebied omgevormd tot een parkachtig open landschap dat meer zichtbaar is. Het wordt de verbinding van het TU/e Science Park met de omgeving en de drager van een groen Science stadspark.’

Eindhoven_TUe_-_Dommel_02.jpg

Filmhuis
Verder herbergt het terrein van de Technische Universiteit in Eindhoven nog een goede reden voor een bezoek: het filmhuis in het pand dat de Zwarte Doos heet. Dat herken je dus heel makkelijk aan de vorm en kleur van het gebouw.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.