indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terras

Philips de Jongh Wandelpark - geschenk van Philips

Wat heeft de familie Philips de stad Eindhoven toch veel gegeven! Twee geschenken die ook zeker niet onbesproken mogen blijven op deze website zijn het Philips de Jongh wandelpark en het Philips van Lenneppark, beiden te vinden in het noorden van de stad en redelijk dicht bij elkaar.

Het Philips de Jongh wandelpark is vernoemd naar de vrouw van Anton Philips, Anna Philips de Jongh, en werd in 1920 aan de gemeente Eindhoven geschonken. Het is, zoals de naam al zegt, vooral een wandelpark. Al waan je je in de bloeiende zomermaanden eerder in een klein bos met verharde paden.

Eindhoven_Philips_De_Jongh_Wandelpark_04.jpg

Die paden (waarop je uiteraard ook prima kunt fietsen of skaten) worden omlijst door hoge bomen en hier en daar vergezeld van open grasvelden waar je gezellig kunt picknicken. Als je het park helemaal doorkruist hebt, kom je uit bij de trainingsvelden van voetbalclub PSV, de Herdgang genaamd. In het Philips de Jongh wandelpark wordt sinds 2007 het Folkwoods festival georganiseerd.


Eindhoven_Philips_De_Jongh_Wandelpark_05.jpg


Eindhoven_Philips_De_Jongh_Wandelpark_02.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone