kerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttoren

Ontspanning door (lichte) inspanning

In de Genneper Parken in Eindhoven ligt de nadruk meer op ontspanning door (lichte) inspanning. Hier vind je minder uitgestrekte grasvelden om op een kleedje neer te vlijen, maar des te meer leuke kronkelpaden (verhard en onverhard) om te fietsen, hardlopen, skaten of wandelen.

Het is een waterrijk gebied, met leuke bruggetjes over de rivieren de Dommel en de Tongelreep, die kriskras door de Genneper Parken lopen. De Tongelreep is overigens ook de naam voor een subtropisch zwembad dat aan de rand van de Genneper Parken ligt. Met een golfslagbad en meerdere spannende glijbanen voor spetterend vertier en een serieus 25-meterbad om sportievere (zwem)slagen te maken. Naast het zwembad ligt het ijssportcentrum, waar je in de wintermaanden ook baantjes kunt trekken, maar dan op schaatsen. In de zomermaanden zijn hier vaak grote rommelmarkten te bezoeken.

Eindhoven_Genneper_Parken_02.jpg

Om in de licht-sportieve hoek te blijven: midgetgolfen kan ook in de Genneper Parken, bij het gelijknamige Paviljoen. Op de terrasjes heb je een leuk uitzicht op de banen en kun je goed eten en lekkere drankjes drinken (tip: het Paviljoen Genneper Parken heeft een uitgebreid assortiment† speciaalbiertjes!).

Kinderen
Zijn er kinderen in het gezelschap? Dan is een bezoek aan het Eindhoven Museum, waar spelenderwijs de geschiedenis (van Eindhoven) tot leven komt, erg leuk. Voor kinderen zijn de Genneper Parken sowieso een paradijs:†Lekker in de vrije natuur ravotten, dammetjes bouwen in de Dommel, een biologisch ijsje halen, de biologische boerderij bezoeken, zwemmen in het subtropische zwembad, schaatsen op de ijsbaan, of duiken in de historie van Eindhoven. Dat en nog veel meer kan allemaal in de Genneper Parken!

Eindhoven_Genneper_Parken_Paviljoen

Genneper Hoeve
Overigens dient de Genneper Parken ook een ecologisch verantwoord doel. Middenin het park ligt de Genneper Hoeve, een biologische boerderij waar je varkens- en rundvlees van eigen bodem kunt krijgen, net als verse eitjes van eigen erf. Er hoort ook een kaasmakerij bij en seizoensgroenten van eigen kweek liggen in de winkel, net als verschillende biologische fair trade producten. Ook leuk om met kinderen een kijkje te nemen op het boerenerf, waar ze kunnen zien hoe al die eigen producten, zoals de kaas, gemaakt worden. In de boerderijwinkel kunnen ze een verfrissend biologisch ijsje halen.

Eindhoven_Genneper_Parken_08.jpg

Genneper Parken
Antoon Coolenlaan 1, Eindhoven

Genneper Hoeve
Tongelreeppad 1, Eindhoven

Eindhoven_Genneper_Parken_07.jpg
Eindhoven_Genneper_Parken_04.jpg
Eindhoven_Genneper_Parken_06.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven