kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-2indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terras

Met stads- streekbussen naar alle plekken in en om Eindhoven

Openbaar vervoer in Eindhoven bestaat uit stads- en streekbussen. Daarmee kom je op alle plekken in de stad en de omliggende dorpen. Het busstation vind je aan de noordzijde van Eindhoven Centraal.

Wanneer je een dagje Eindhoven doet, heb je helemaal geen openbaar vervoer nodig. Het treinstation ligt midden in de stad, het centrum is niet heel uitgestrekt en prima te belopen.

Alle buslijnen beginnen op het busstation aan de noordzijde van het treinstation en waaieren uit naar alle richtingen. Dat is soms niet handig wanneer je bijvoorbeeld van een wijk in Noord-Eindhoven naar een andere wijk in Noord-Eindhoven wil gaan. Je moet dan altijd via het centrum reizen.

De meeste stadsbussen in Eindhoven rijden overdag een paar keer per uur. Door het centrum kun je bovendien met verschillen buslijnen, dus dat gedeelte van Eindhoven is meestal prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Naar de stadsdelen buiten het centrum rijden wat minder lijnen. In de avonduren geldt voor alle stadsbussen vaak een beperkte dienstregeling, dus houd daar rekening mee.

Elektrisch
Sinds december 2016 zijn alle stadsbussen in Eindhoven volledig elektrisch. Vervoerder Hermes heeft daarmee naar eigen zeggen de 'grootste uitstootvrije vloot van Europa'.

Eindhoven_Neckerspoel_bussen

Streek
De streekbussen van Hermes rijden veelal twee keer per uur, ’s avonds minder. Maar omdat de meeste streekbussen eerst door het centrum of Eindhoven-Noord rijden, kun je deze ook pakken om op je bestemming in Eindhoven te komen.

Bravo
Het regionale openbaar vervoer in Brabant opereert vanaf december 2016 onder een nieuwe naam: 'Bravo'; Brabant Vervoert Ons. Reizigers kunnen alle informatie over het busvervoer in heel Brabant dan eenvoudig onder één naam vinden ongeacht welke vervoerder het vervoer aanbiedt. Voorheen waren dat nog twee namen: Arriva en Hermes.

TIP: Plan je reis met bus of trein met 9292.

Volgend artikel
Taxi's in Eindhoven

Eindhoven_Neckerspoel_bussen

Eindhoven_openbaar_vervoer.jpg

Eindhoven_Station_09.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven