indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazza

Avontuurlijke gids voor hedendaagse kunst

Even geen zin in een historisch georiënteerd museum? Behoefte aan een echt vernieuwend cultureel aanbod, waarin je de vooruitstrevende aard van Eindhoven kunt herkennen? Dan is MU een uitstekende keuze. Dit museum, of wellicht is expositieruimte een beter woord, bestaat ‘pas’ sinds 1998 en was tot en met juli 2014 gevestigd in de Witte Dame, in het centrum van de stad.

Nu heeft MU een permanente locatie op Strijp–S, een creatieve omgeving die naadloos aansluit op de creatieve aanpak en doelstellingen van de organisatie. MU brengt naar eigen zeggen ‘hedendaagse kunst die energiek wordt gemixt met design, mode, muziek, architectuur en nieuwe media’ en noemt zichzelf daarin een avontuurlijke gids. Regionale, landelijke en internationale kunstenaars krijgen in MU de kans om experimentele uitdagingen aan te gaan.

Eindhoven_MU-kunst-museum

Evenementen
Met zijn eigenwijze werkwijze heeft de organisatie ook jaarlijks een belangrijk aandeel in grote, bekende Eindhovense evenementen als de Dutch Design Week en Glow (Next). Overigens staat de directeur van MU ook aan het roer van een andere Eindhovense publiekstrekker, STRP; een tweejaarlijks evenement waarin kunst, technologie en experimentele popcultuur samenkomen.

Educatieve meerwaarde biedt MU onder de noemer Play&Learn. Met dit programma wil de organisatie jong en oud op een speelse manier laten kennismaken met kunst en beeldcultuur en de nieuwe creatieve technieken die vandaag de dag door kunstenaars gebruikt worden. Zowel op locatie als online.

MU
Torenallee 40-06 (Strijp-S), Eindhoven

Eindhoven_MU-Strijp-S

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven