kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-2

Internationale School Eindhoven in voormalige kazerne

Creatief hergebruik is in Eindhoven aan een opmars bezig. Een van de opmerkelijke voorbeelden daarvan is de nieuwe bestemming die de Constant Rebecque kazerne kreeg in april 2014. Toen werd de voormalige legerplaats uit 1939 in gebruik genomen door de Internationale School Eindhoven (ISE).

De Constant Rebecque kazerne aan de Oirschotsedijk, net buiten Eindhoven en naast het trainingsterrein van PSV (de Herdgang), had tot 1996 een militaire functie. Daarna deed het historische complex dienst als asielzoekerscentrum en later als antikraakwoning, totdat de ISE er een jaar geleden definitief introk.

Eindhoven_Internationale_school_01.jpg

Internationale School
Nu krijgen ruim 800 leerlingen van 48 verschillende nationaliteiten (kinderen van internationale kenniswerkers in Eindhoven) Engelstalig onderwijs op de Primary en Secondary School. Daarnaast is er een kinderopvang, een restaurant, een mediatheek, een sporthal en -veld en een atletiekbaan.

Eindhoven_Internationale_school_02.jpg

Daarmee huist de ISE onder andere in het opvallende en bombastische pand dat in 1937 door kapitein A.G. Boost in een ‘zakelijk expressionistische stijl’ werd ontworpen, als antwoord op de toenemende oorlogsdreiging vanuit het oosten. Onderzoek leert dat deze zogeheten grensbataljonkazernes bijzonder zijn omdat ze in korte tijd gebouwd werden, dankzij een voor die tijd nieuwe maat van standaardisatie. Voor de ingebruikname door de ISE kreeg het pand een complete gedaanteverwisseling. De vijf monumentale panden zijn aangevuld met drie nieuwe gebouwen en de campus biedt veel ruimte om te sporten.

Eindhoven_Internationale_school_03.jpg

De kazerne is vernoemd naar Jean Victor, baron Constant de Rebecque (1778-1850). Hij had al een avontuurlijk leven als militair in Frankrijk achter de rug, voordat hij in 1805 werd aangesteld als gouverneur van de jonge prins van Oranje.

Internationale School Eindhoven
Oirschotsedijk 14B, Eindhoven

Eindhoven_Internationale_school_07.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven