kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazza

Klokgebouw imposant visitekaartje voormalig industrieterrein

Wie Eindhoven per trein bezoekt vanuit noordelijke richting, kan het Klokgebouw bijna niet missen. Dit imposante visitekaartje van voormalig industrieterrein Strijp–S torent hoog uit en valt op door het bekende Philips-logo en drie grote klokken met de letters van de merknaam in plaats van cijfers.

Die toren werd overigens pas in de late jaren dertig van de vorige eeuw bijgebouwd, ruim tien jaar later dan de rest van het gebouw. In het begin werd hier bakeliet gemaakt, al stond op intern gebruik van dat woord een boete van 25 cent. Philips stond namelijk op gebruik van de merknaam Philite.

Eindhoven_Strijp_S_-_Klokgebouw.jpg

Inmiddels huizen in het Klokgebouw honderden kleine bedrijfjes, twee sportscholen, een dansacademie, poppodium Popei en een hotel. Op de begane grond hebben organisatoren van festivals, evenementen en concerten een fantastische plek gevonden in de cultuurhallen; goed voor 100, maar ook voor 10.000 bezoekers.

Klokgebouw
Klokgebouw 50, Strijp–S, Eindhoven

Vorig artikel: Evoluon futuristische blikvanger

Volgend artikel: Station Eindhoven Philips radio uit de jaren vijftig of urbam legend?

Eindhoven_Eindhoven_-_Strijp_S_-_Klokgebouw_2014_(3).jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo