kerst-eindhoven-2eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttoren

Succesvolle initiatiefnemer met slow fashion

Op het gebied van vintage-mode en slim hergebruik van kleding is Ellie’s Kledingkast al jaren een succesvolle initiatiefnemer in Eindhoven. Het begon met (enorm populaire) kledingruilfeesten, maar gaat steeds een stap verder. Onlangs opende Ellie’s een eerste shop in shop in de stad.

De kledingruilfeesten van Ellie’s, die een of twee keer per jaar plaatsvinden in Eindhoven, dienden altijd al meerdere doelen. Iedere bezoeker levert een aantal eigen kledingstukken in die nog prima te dragen zijn en mag die ruilen tegen evenzoveel kledingstukken van andere bezoekers. Een handige manier om van je miskopen af te komen en meteen iets nieuws te vinden. Daarbij is het hartstikke gezellig, als modeliefhebbers onder elkaar.

The 40's
Van de kleding die overblijft na zo’n ruilfeest, gebruiken de mensen achter Ellie’s Kledingkast bijzondere stoffen en accessoires voor het eigen label REM40. Die naam staat voor remember the 40’s en het label bestaat dan ook uit jurken die qua pasvorm en ontwerp teruggrijpen naar de jaren veertig van de vorige eeuw. Elke jurk is echt uniek en volledig handgemaakt met restmaterialen; geen knoopje of kraagje is hetzelfde.

Alle activiteiten van Ellie’s Kledingkast vallen onder de term slow fashion, waarmee de drijvende kracht erachter (Femke van Werde) kleding een tweede leven gunt. Om dat doel nog beter aan te pakken, kun je nu ook zes dagen in de week neuzen in Ellie’s kledingkast, bij de shop in shop in kringloopwinkel Het Goed in Eindhoven.

De jurken van REM40 zijn op twee andere locaties in Eindhoven verkrijgbaar (Vielgut, Hooghuisstraat 29 en Daily Poetry in de Urban Shopper op Strijp-S) Wil je weten wanneer er weer een kledingruilbeurs is? Houd dan de website + social media van Ellie’s Kledingkast in de gaten.

Ellie’s Kledingkast
Kringloopwinkel Het Goed
Meerenakkerweg 2, Eindhoven

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo