kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4

Nog net geen haute couture, maar het komt erg dichtbij

Ze begon in haar thuisstad Eindhoven met een pilot store op Strijp-S, maar inmiddels hangt de kleding van de Eindhovense modeontwerpster Emily Hermans in meer dan twintig winkels in Nederland en BelgiŽ.

Ambacht en duurzaamheid zijn twee belangrijke pijlers voor de ontwerpen van Emily Hermans. De basismaterialen voor haar stoffen ontwikkelt ze meestal zelf en de fabricage vindt grotendeels in Nederland plaats. Daarbij houdt ze veel rekening met het milieu; ze gebruikt voornamelijk eco-gecertificeerde garens en natuurlijke, biologisch afbreekbare vezels. Prints vervaardigt ze digitaal - met biologisch afbreekbare inkt -, wat veel minder waterverbruik met zich meebrengt.

Eindhoven_mly-emily-hermans

Eigen label
Op die manier produceert ze al jaren volledige collecties onder haar label MLY. Die je weliswaar op meerdere plekken kunt vinden, maar toch het beste tot hun recht komen in de eigen zaak van Hermans op Strijp-S in Eindhoven. De winkel zat tot voor kort in de kelder van de Machinekamer, maar is nu gevestigd in het gebouw Gerard aan de Torenallee (naast restaurant Wynwood). Hier beschikt MLY over meer vierkante meters en een etalage voor haar eigentijdse en opvallende damesmode. Felle kleuren, grafische prints, stoere materialen en een comfortabele pasvorm, dat omschrijft de stijl wel in een notendop.

Eindhoven_mly-strijp-s

De winkel van MLY in Eindhoven heeft nog een voordeel: je kunt er persoonlijke pre-orders doen. Je kunt dan al items uit de nog komende collectie bestellen en die kosteloos naar jouw persoonlijke maten en wensen laten aanpassen. Het is nog net geen haute couture, maar komt zo wel erg dichtbij.

MLY Store
Torenallee 40-10, Eindhoven (woensdag t/m zaterdag)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression