kerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-2

Het hipste alternatief voor de sportschool

Wel stoer genoeg om te klimmen, maar niet stoer genoeg om dat op grote hoogten te doen? Dan is boulderen een erg leuk alternatief. En in Eindhoven kan dat in de Monk Bouldergym op Strijp-S.

Boulderen is klimmen op wanden tot 4 meter hoog zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. Je kunt zelf zo creatief en uitdagend mogelijk een route bepalen aan de hand van verschillende kleuren handgrepen. Het ziet er leuk uit en dat is het ook. Bij Monk Bouldergym noemen ze boulderen ‘het hipste alternatief voor de sportschool’: je wordt er fit, sterk, slank en lenig van. Bovendien is het ook weggelegd voor mensen met hoogtevrees.

Eindhoven_monk_bouldergym

Bij Monk Bouldergym op Strijp-S in Eindhoven vind je meer dan 200 ‘boulders’ (korte klimroutes) op allerlei verschillende wanden. Wekelijks worden er nieuwe boulders gebouwd. Onder de wanden liggen dikke valmatten, dus geen probleem als je het even niet meer volhoudt.

Boulderen is mogelijk vanaf 8 jaar, onder direct toezicht van een begeleider (18+) of instructeur. Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig boulderen. Zowel beginners als ervaren klimmers zijn welkom. Je kunt een gratis proefles, cursussen en trainingen volgen en eventueel met een groep boulderen. Een sportieve optie voor een teamuitje of verjaardag wellicht?

Monk Bouldergym
Glaslaan 2, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.