kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2indhoven-strijp-s-klokgebouw

Goede sessies, gezelligheid en progressie

Omdat BMX-ers en skateboarders samen in een ruimte al snel brokken geeft, zijn voor deze twee sporten in Eindhoven twee aparte, grote hallen. Ze zitten wel in hetzelfde industriële pand op Strijp-S, namelijk ‘Gebouw 52’.

Naast Area51 skatepark zit het 040 BMX Park (ingang aan de kant van de Beukenlaan). Fanaten van de urban fietssport kunnen hier naar hartenlust door het park rijden en de meest innovatieve trucjes uitproberen over een van de vele obstakels of miniramps.

Wie de fijne kneepjes van de sport nog niet onder de knie heeft, kan ook lessen volgen. Structureel of tijdens de inlooptraining op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur. Ervaren BMX-ers geven dan uitleg en demonstraties en helpen met het leren van bepaalde tricks, ongeacht het niveau.

Eindhoven_bmx-park-040

Naast beginnelingen biedt het 040 BMX Park in Eindhoven letterlijk en figuurlijk ruimte aan opmerkelijke talenten. Het park sponsort een team van zes toppers (vier Nederlanders, een Duitser en een Belg) die uitstralen waar het park voor staat: goede sessies, gezelligheid en progressie.

040 BMX Park
Beukenlaan, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven