eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-2eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3

Area 51: het grootste indoorskatepark van Europa

Kinderen die van wat spanning en actie houden, kunnen in Eindhoven door een geweldig indoor skatepark rondsjezen: AreaFiftyOne skatepark (Area 51). Met een speciale baan voor de allerkleinsten, maar ook een grote bowl voor echte durfallen.

Met Area 51 beschikt Eindhoven over het grootste indoor skatepark van Europa. Het park wordt vaak bezocht door skateboarders uit allerlei landen en is ook regelmatig het toneel van (inter)nationale wedstrijden en demonstraties van professionele skateboardteams.

Eindhoven_Area_51_-_02.jpg

Leuk om te bekijken, maar skateboarden moet je natuurlijk vooral gewoon zelf doen. Voor de jongere generatie heeft Area 51 lessen voor alle niveaus en instuifmiddagen om op eigen houtje te freestylen. Tijdens de lessen staan de beste technieken voor het maken van trucs, maar ook voor de juiste manier van vallen centraal. Ook leren kinderen over de materialen die gebruikt worden bij het skateboarden. Kinderen zijn vanaf vijf jaar welkom om – onder begeleiding van EHBO-gediplomeerde instructeurs – aan de lessen mee te doen.

Eindhoven_Strijp_S_-_Area_51_-_01.jpg

Instuif
Ben je met kinderen maar een paar dagen in Eindhoven en woon je te ver weg om van de lessen gebruik te maken? Kom dan op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur naar Area 51. Dan is er een instuif voor alle leeftijden en alle niveaus om eens kennis te maken met de sport. Dat tijdstip is bewust gekozen voorafgaand aan de reguliere openingstijden, zodat het hele skatepark inclusief de kids-course beschikbaar is.

Eindhoven_Strijp_S_-_Area_51_-_03.jpg

Vooraf inschrijven voor de instuif bij Area 51 in Eindhoven is niet nodig. En wees niet bang dat je een heel skateboardpakket mee moet sjouwen tijdens je stedentrip naar Eindhoven, want voor het entreebedrag van 15 euro krijgt je kind alle benodigde materiaal en bescherming en mag hij of zij de hele zaterdag lekker blijven rollen.

Eindhoven_Eindhoven_-_Strijp_S_-_2014_(2).jpg

Area 51
Klokgebouw 51, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone