kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazza

Voor dappere durfallen en liefhebbers van gemoedelijke kermisklassiekers

Jaren geleden heeft Eindhoven besloten om niet meer verspreid over de stad een heleboel kleine kermissen in verschillende wijken te houden. Daarvoor in de plaats kwam een grote jaarlijkse kermis op de Kennedylaan, waarin bijna al die kleinere versies samenkwamen. Het resultaat is inmiddels volledig ingeburgerd: een week lang Park Hilaria.

Volgens de organisatie is Park Hilaria dan ook veel meer dan alleen een kermis: 'Het is zomers topvermaak voor alle leeftijden.' Want er zijn niet alleen een heleboel grote, spectaculaire en hoge attracties te beleven (die vaak al van ver te zien zijn in de stad), maar je wordt er ook getrakteerd op straattheater, live optredens op gezellige themapleinen en (zoals dat hoort op een kermis) ontzettend veel eet-, snoep- en drinkkraampjes.

Eindhoven_Park_Hilaria_2007_-_3.jpg

Dankzij die veelzijdigheid weten jong en oud uit Eindhoven en omstreken Park Hilaria elk jaar weer massaal te vinden. De dapperste durfallen krijgen hier ruimschoots hun portie adrenaline, maar de liefhebber van gemoedelijke kermisklassiekers kunnen net zo goed hun hart ophalen. Tussendoor wordt het publiek vermaakt met leuke, gekke en grappige figuren, waaronder mascotte Larie de Kanarie voor de allerkleinsten. Park Hilaria in Eindhoven is dan ook, cliché maar waar, een perfect uitje voor het hele gezin.

Eindhoven_de_rups.jpg

Park Hilaria
Kennedylaan (gedeelte voor de ring)

Eindhoven_botsauto's.jpg
Eindhoven_Park_Hilaria_(2).jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.