eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3

Openluchtspeelparadijs zo groot als zeven voetbalvelden

Onder Eindhovense gezinnen is speelpark De Splinter een begrip, soms zelfs om nostalgische redenen. Deze populaire speeltuin vierde in 2015 zijn 40-jarig jubileum en daarmee hebben de ouders van nu er zelf als kind nog gespeeld.

Ouderwets is speelpark De Splinter in Eindhoven echter allerminst, dat blijkt wel uit de populariteit die na al die jaren nog fier overeind staat. De Splinter doet dan ook veel moeite om divers, modern en tegelijkertijd klassiek te blijven. Bovendien beschikt de speeltuin over een† groot terrein van 3,5 hectare,† oftewel: zeven voetbalvelden. Daarmee noemt het park zichzelf een openluchtspeelparadijs.

Eindhoven_De_Splinter_02.jpg

Voor zowel jonge als oudere kinderen is er ontzettend veel te doen. Er zijn uiteraard talloze speeltoestellen, maar ook een bouwhoek, een peuterhoek, twee peuterzwembaden, een kinderboerderij, een pirateneiland, een basketbalveldje en een fort. Alles om je kinderen urenlang zoet te houden. Naast het speelpark staat ook nog een minramp voor skateboard- en skeelervertier.

Eindhoven_De_Splinter_04.jpg

Ouders kunnen vanaf een grote, groene picknickweide het hele tafereel tevreden en vooral heel relaxed gadeslaan. Of op het fijne terras een drankje doen en van de zon genieten. Overigens ligt het Henri Dunantpark naast De Splinter, dus tussendoor een wandelingetje maken is ook hartstikke makkelijk en fijn.

Eindhoven_De_Splinter_03.jpg

Speelpark De Splinter
Rode Kruislaan 2, Eindhoven

Eindhoven_De_Splinter_05.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone