eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-3

Waterpret op vele manieren

Op zwembadgebied is Eindhoven rijkelijk bedeeld met drie publieke baden en het vooruitstrevende trainings- en wedstrijdbad in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Laatstgenoemde is weliswaar gereserveerd voor topzwemmers, maar het kan heel interessant zijn om hier, zo mogelijk, een kijkje te nemen (zeker als er toevallig (inter)nationale wedstrijden aan de gang zijn tijdens je stedentrip naar Eindhoven). Voor kinderen is het maar wat cool om te zien over welke technologische hoogstandjes dit zwembad beschikt, zoals een Vision Training System (uniek in Europa) waarmee video-analyses gemaakt kunnen worden van de zwemmers. Ook bevat het bad een soort windtunnel op de bodem waarmee gezocht kan worden naar de optimale zwemhouding.

Eindhoven_Pieter_van_den_Hoogenband_zwemstadion_03.jpg

Tongelreep
Buitengewoon vernuftig allemaal, maar een zwembad is voor kinderen vooral een plek om veel plezier te maken. Dat kan ook op vele manieren in de Tongelreep, het zwemparadijs dat pal naast het Pieter van den Hoogenband zwemstadion ligt. Het grootste zwembad van de stad met een golfslagbad, een 50-meter wedstrijdbad, een 25-meter springbad, een 4-baans trainingsbad, buitenbaden en een heleboel glijbanen.

Zowel binnen als buiten kunnen kinderen in de Tongelreep naar hartelust van glijbanen af. Binnen staan de Turbotol (snel en veel rondjes), de Suisbuis (een zwarte stijle glijbaan met allerlei lichteffecten), de Familieglijbaan (met drie of vier mensen naast elkaar snel naar beneden) en de 65 meter glijbaan (donker en ook met lichteffecten). Buiten (en alleen in de zomermaanden beschikbaar) heb je de Groene Tweeling (twee brede groene glijbanen) en de Gele Slinger (twee gele glijbanen die al slingerend richting water gaan). Maar ook met het golfslagbad, verschillende speeltoestellen en peuterbadjes voor de allerkleinsten kunnen de kinderen zich de hele dag prima vermaken in de Tongelreep.

Ottenbad
Wat ook geldt voor het andere publieke zwembad in Eindhoven: het ir. Ottenbad; een gezellig familiebad met minder toeters en bellen, maar zeker niet minder plezier. Dit zwembad beschikt over een recreatiebad, een 25-meterbad met instructiebad, een therapiebad en een buitenbad. En elke woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur kun je er discozwemmen, met toffe muziek en flitsende discolampen.

Eindhoven_IJzeren_Man_03.jpg

IJzeren Man
In de warmere maanden van het jaar kun je met het hele gezin in Eindhoven ook van waterplezier genieten in natuurbad de IJzeren Man. Hier heb je een peuterbad, strandje en dieptebad. Maar ook een heerlijk ruime ligweide, waar genoeg plek is voor leuke balspelen. In het water bij het zandstrand staan klimtoestellen, maar het allerleukste voor kinderen zijn de duikplank en het vlot bij het diepe bad. Als ouders kun je op het ruime terras genieten van een hapje, drankje of zelfs een goede maaltijd. Fijne muziek op de achtergrond zorgt voor extra sfeer.

Tongelreep
Antoon Coolenlaan 1, Eindhoven
www.eindhovensport.nl/tongelreep

ir. Ottenbad
Vijfkamplaan 12, Eindhoven

Natuurbad IIzeren Man
Javalaan 149, Eindhoven

Eindhoven_IJzeren_Man_04.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression