eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-3indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4

Ontdekfabriek: inventief walhalla voor kinderen

In de Apparatenfabriek op Strijp-S in Eindhoven; de Ontdekfabriek. Een inventief walhalla voor kinderen, al weten bedrijven de weg er naartoe ook steeds beter te vinden. De Ontdekfabriek in Eindhoven is een hotspot waar kinderen hun eigen uitvindingen ontwerpen, maken en bouwen; van een balancerende olifant tot het regisseren van een film. Schroevendraaiers, lijmpistolen en -sticks, scharen, 3D-printers en schrootmateriaal liggen klaar voor gebruik. De Ontdekfabriek† is een unieke plek voor jonge uitvinders vanaf 6 jaar en hun ouders.

Eindhoven_ontdekfabriek_eindhoven_1.jpg

Ontdekfabriek voor welke leeftijd
Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zelf hun gang gaan, soms met een beetje hulp van volwassenen. Jonge kinderen kunnen tekenen en zich vermaken met de speelkisten. De scraphoek is ook uitdagend voor teenagers, van oud materiaal iets nieuws maken.†Voor het bedrijfsleven biedt de Ontdekfabriek onalledaagse teambuilding- of klantenbindingsactiviteiten. Hier kun je letterlijk samen een brug bouwen of een kettingreactie creŽren.

De Ontdekfabriek
De Ontdekfabriek is gevestigd in een voormalige Philipsfabriek die is herontwikkeld tot ontdekkingsfabriek. De kinderen kijken eerst naar een spannende film waarin techniek een belangrijke rol speelt en ontdekken hoe al die techniek werkt. Dan zijn ze klaar om aan hun eigen uitvinding te werken. Afgedankte computers, elektrische scheerapparaten, telefoons, kabels en tal van andere reserve-onderdelen kunnen nu in elkaar worden gezet. Het resultaat is een compleet nieuwe gadget, beter dan de conventionele. Alle hulpmiddelen zijn aanwezig en de hulp van vaders of moeders wordt aangemoedigd.

Eindhoven_ontdekfabriek_eindhoven_2.jpg

Je eigen film maken
Beginnende filmregisseurs maken hun eigen film in de magische 'green screen'-studio, waar de opkomende acteurs en actrices kunnen verdwijnen en weer op het scherm verschijnen alsof ze door een toverstaf zijn geregisseerd. Zichtbare assistenten in blauwe 'ontdek fabriek' t-shirts zetten de film op een USB-stick.

Eindhoven_ontdekfabriek_eindhoven_4.jpg

Speelkisten en buiten spelen
De kruipdoor-sluipdoor gangen van de speelkisten zijn perfect voor kinderen nog te jong voor de workshops. Speciaal voor de kleintjes zijn er bouwblokjes, knikkerbanen en nog meer speelgoed. Van april t/m oktober kunnen de kinderen ook buiten spelen ten minste wanneer het weer dat toelaat.

Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar in het cafť. Proef zeker eens een krentenbol belegd met Hollandse kaas of een ambachtelijk worstenbroodje, een delicatesse uit Brabant en Limburg.†De Ontdek Fabriek is een unieke plek voor creatieve gezinnen. Alle teamleden staan klaar om† minder creatieve bezoekers helpen.

Adres: De Ontdekfabriek, Torenallee 22, Eindhoven

Openingstijden
Zondag 11.00-17.00 uur
Woensdag en zaterdag 13.00-18.00 uur

foto's Marianne Crone

Eindhoven_ontdekfabriek_eindhoven_3.jpg


Eindhoven_ontdekfabriek_eindhoven_5.jpg

Eindhoven_ontdekfabriek_eindhoven_6.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.