eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-lichttoren

Vershal Het Veem - de foodcourt van Eindhoven

Eindhoven heeft er een nieuwe aanwinst op Strijp-S bij: Vershal Het Veem. Een overdekte markt of foodcourt zoals je die tegenwoordig in veel steden ziet. Een bonte verzameling van tientallen ambachtelijke en biologische ondernemers in een opvallend historisch Philips pand.

Het Veemgebouw stamt uit 1942 en werd door Philips gebruikt als magazijn voor eerst radio’s en later televisietoestellen en andere producten. Maar vanaf zaterdag 17 oktober 2015 heeft de begane grond van dit gebouw een heel andere functie als vershal en foodcourt waar je heerlijke verse eetwaren en je dagelijkse boodschappen kunt krijgen. Een markt die vooral doet denken aan de overdekte versmarkten zoals veel mensen die kennen uit landen als Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal. Al zijn de stands op eenpermanente plek als het Veem leuker aangekleed en lijken ze meer op hippe foodtrucks dan op snel gebouwde kraampjes. 

Eindhoven_Strijp_S_-_Vershal_Het_Veem_-_02.jpg

Groenten, fruit en versgebakken brood, maar ook ambachtelijke vleeswaren, bijzondere kazen, verse vis, kant-en-klaarmaaltijden om mee te nemen en veel exotische delicatessen en onbekende wereldproducten,  naast uiteraard typische producten uit de regio. Ook wordt er de hele dag door gekookt door restaurateurs en traiteurs. Op de hoger gelegen verdiepingen van het gebouw komt een parkeergarage voor bijna 600 voertuigen. Boven de parkeergarage komen drie extra bouwlagen voor in totaal 39 woningen.

Eindhoven_Strijp_S_-_Vershal_Het_Veem_-_06.jpg

Ondernemers
De hoeveelheid en soorten ondernemers in Het Veem wisselen nogal, het is immers een dynamisch proces. Maar er staan heel wat namen op de website van de vershal en de komende maanden komen er nog een aantal ondernemers bij. In totaal is er plaats voor zo’n 35 stands.

Eindhoven_Strijp_S_-_Vershal_Het_Veem_-_09.jpg

De bedoeling van Vershal Het Veem in Eindhoven is dat er producten voor een breed publiek te krijgen zijn en dus geen markt met alleen luxeproducten. Maar breed betekent in deze zeker niet eenvoudig of standaard. De ondernemers in de foodhall zijn stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen met een eigen hoogstaand product, zoals biokazen, echte Italiaanse pasta’s, Joegoslavische pasta’s, joodse kazen, Griekse yoghurt, Turkse pizza’s, fairtrade wijnen, ambachtelijk gerookte vleeswaren, straffe koffie, gebak, pannenkoeken en churros. En de komende maanden nog veel meer.

Eindhoven_Strijp_S_-_Vershal_Het_Veem_-_04.jpg

Wil je precies weten hoe het aanbod in Vershal Het Veem in Eindhoven er momenteel uitziet? Volg Het Veem op diverse social media kanalen, of (nog beter) loop gewoon even binnen als je toch Eindhoven of Strijp-S bezoekt. Alleen al het pand, dat prachtig werd gerenoveerd, is de moeite waard.

Eindhoven_Strijp_S_-_Vershal_Het_Veem_-_03.jpg

Vershal Het Veem
Strijp-S, Eindhoven

Facebook: /vershalhetveem
Twitter: @vershalhetveem
Instagram: @vershalhetveem

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven