kerst-eindhoven-2indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3

Biologische markt op het Wilhelminaplein

Eindhoven loop graag voorop. Ook op het gebied van markten. Zodoende ontstond in 2009 al een duurzame weekmarkt in de stad. Wie heel consequent biologisch en bewust wil eten en koken, vindt in Eindhoven op een plek eigenlijk alles.

Eindhoven_biologische-markt-wilhelminaplein

De Duurzame Weekmarkt op het Wilhelminaplein kende sinds de oprichting een wisselende bezetting. Het idealistische initiatief dat de oprichters bindt, was echter altijd sterk aanwezig waardoor dat inmiddels ook voor de markt zelf geldt. Een kleine markt weliswaar, maar groots in zijn daden dus. Naar eigen zeggen kan deze markt ‘alles bieden dat de duurzame consument nodig heeft’. Het aanbod is altijd van biologische kwaliteit, 100% vers en zo veel mogelijk van eigen productie.

Eindhoven_Biologische_Markt

De Duurzame Weekmarkt Eindhoven is vooral een doelgerichte markt, zowel voor de standhouders als voor de bezoekers. Je krijgt er brood en gebak, aardappels, groente en fruit, delicatessen, vlees en eieren, koeien- en geitenkaas en soep met brood. Uiteraard krijg je er desgewenst ruimhartig informatie over de producten, maar het is geen markt om uren door te brengen.

De Duurzame Weekmarkt Eindhoven wordt elke zaterdag van 10 tot 16 uur gehouden op het Wilhelminaplein, ongeacht het weer. Een uitzondering op het rooster: in de week tussen kerst en oud & nieuw is de markt er even niet.

Duurzame Weekmarkt
Wilhelminaplein, Eindhoven

Eindhoven_Biologische_Markt_wilhelminaplein

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo