kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazza

Bijkletsen is hier net zo belangrijk als lekker eten

De Woenselse markt in Eindhoven is al twee keer voorbij gekomen op deze website. Dat bewijst maar dat het een zeer noemenswaardig aspect is van de stad. Veel Eindhovenaren noemen het dan ook de gezelligste markt van Eindhoven. Of misschien zelfs wel van Nederland.

Die speciale status dankt de Woenselse markt onder andere aan zijn krappe ruimte. Wat juist een nadeel lijkt, pakt in de praktijk namelijk uitermate voordelig uit. Het creŽert een knusse bedrijvigheid waar bijkletsen net zo belangrijk is als lekker eten. Het ons-kent-ons-gehalte is heel hoog op de Woenselse Markt in Eindhoven. En daar hoef je heus geen Woenselnaar, of zelfs een Eindhovenaar voor te zijn. Er zijn is per definitie erbij horen.

Eindhoven_Woenselse_Markt_03.jpg

Een andere reden waarom de Woenselse markt zo leuk is, betreft het hoge multiculturele gehalte. Je vindt er bijvoorbeeld heerlijke hapjes uit allerlei verschillende wereldkeukens, maar ook inheemse ingrediŽnten om zelf eens grensverleggend thuis te koken. En als je niet precies weet hoe je zulke gerechten moet maken, vraag je het gewoon aan de marktman- of vrouw. Waarschijnlijk leer je meer dan alleen het recept.

Eindhoven_Woenselse_Markt_05.jpg

Want vriendelijkheid is een derde pijler voor het succes van de Woenselse markt in Eindhoven. Ondanks de drukte is hier nooit sprake van irritatie of gedoe. De persoonlijke noot is heel belangrijk onder bezoekers. Het gaat hier ook om ontmoetingen, op de hoogte blijven van elkaar of nieuwe mensen leren kennen. Schrik dus niet van de directheid waarmee je door sommige mensen wordt aangesproken. Ga gewoon gezellig mee in het gedrang.

Eindhoven_Woenselse_Markt_09.jpg
Eindhoven_Woenselse_Markt_04.jpg
Eindhoven_Woenselse_Markt_01.jpg
Eindhoven_Woenselse_Markt_06.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo