eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazza

Weekmarkten in Eindhoven

De ‘gewone’ markten in Eindhoven zijn elke dag van de week (behalve zondag) in een ander stadsdeel te vinden. Ze zijn gewoon in de zin dat je er je dagelijkse boodschappen en andere levensbehoeften kunt krijgen. Maar buitengewoon in de zin dat je er altijd wel een leuke verrassing of bezoeker tegen kunt komen.

Eindhoven_markt-Weekmarkt_centrum

Alle weekmarkten van Eindhoven zijn te vinden op de website van de gemeente. De twee grootste zijn wel de Woenselse markt op zaterdag en de markt in het centrum op dinsdag. Die laatste is heel uitgebreid en beslaat het hele 18 Septemberplein plus de straten daaromheen (Demer, Markt en een stukje Hermanus Boexstraat).

Eindhoven_Weekmarkt_centrum_markt

Je kunt er terecht voor verse groenten en fruit, verschillende viskraampjes, brood en gebak, internationale hapjes, kleding, stoffen of drogisterijproducten. Een echte trekpleister is wel de grote notenkraam met een keur aan vers gebrande noten, die je dankzij de heerlijke geur echt niet zomaar voorbij loopt. Deze en andere standhouders hebben een vaste plek op de markt in het centrum van Eindhoven, maar er zijn ook elke week flexplekken te vergeven waarbij geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Dat betekent dat je op die plekken altijd andere, verrassende kramen vindt, vaak met een seizoensgebonden product (zoals thermo leggings in de winter) of juist een nieuw handigheidje in de keuken.

Eindhoven_markt-Weekmarkt_centrum

Catharina Market
Op zaterdagen kun je, naast de Woenselse Markt, ook naar een andere markt in het centrum van Eindhoven: de Lichtstadmarkt. Tot voor kort stond deze markt op dezelfde plek als de gewone weekmarkt, maar met kunst en cultuur als thema. Dan vind je er dus schilderijen, beelden, sieraden en andere creatieve uitingen, maar ook muziek in de vorm van cd’s en lp’s. In juni 2016 is deze markt verhuist naar het Catharinaplein en heet voortaan Catharina Market.

Kijk voor een overzicht van deze en alle andere weekmarkten in Eindhoven op de website van de gemeente.

Eindhoven_Weekmarkt_centrum_markt

Eindhoven_Weekmarkt_centrum_markt

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone